Paziņota 2022. gada investīcija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Investīcijas. Attēls ilustratīvs.
Investīcijas. Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla (LatBAN) un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas (LVCA) apbalvojumā "Gada investors 2022" par 2022.gada nozīmīgāko gada investīciju juridisko un institucionālo investoru grupā atzīts ieguldījums robotizēto vēja turbīnu apkopes pakalpojumu sniedzējā "Aerones", informēja LatBAN pārstāvji.

Ieguldījumu veica "Change Ventures", "Future Positive Capital", "Lightrock", "Haniel", "Blume Equity", Mants Mikucks, "Metaplanet" un "Pace Ventures".

"Aerones" piesaistījis 30 miljonus ASV dolāru izaugsmes kapitālu, lai paplašinātu savu darbību pasaulē. Kapitāls izmantots, lai palīdzētu uzņēmumam apmierināt strauji augošo pieprasījumu vēja turbīnu apkopes tirgū. Finansējums ļaus "Aerones" paplašināt tehniskās un pārdošanas funkcijas, palielināt uz vietas izvietoto robotu apkalpes komandu skaitu, paplašināt klātbūtni strauji augošajos tirgos Āfrikā un Austrālijā, kā arī tirgū ieviest jaunus pakalpojumus.

Juridisko un institucionālo investoru grupā nominācijā "Gada pārdošana" par uzvarētāju atzīts "BaltCap" un "Draugiem Group" par Centrāleiropas vadošā savienojamības un lietu interneta risinājumu uzņēmuma digitālo maksājumu, kā arī telemetrijas jomā "Vendon" pārdošanu Spānijas stratēģiskam investoram "Azkoyen Group".

Juridisko un institucionālo investoru un konsultantu sektorā apbalvojuma "Gada finanšu konsultants" ieguvējs ir "Porta Finance" par konsultācijām "Vendon" pārdošanas darījumā.

Juridisko un institucionālo investoru un konsultantu sektorā apbalvojuma "Gada juridiskais konsultants" ieguvējs ir "Cobalt" par konsultācijām trīs nozares pārdošanas darījumos, investīciju "Aerones" darījumā, "Adoro" darījumā un par juridisko atbalstu LVCA.

Juridisko un institucionālo investoru un konsultantu sektorā apbalvojuma "Gada ilgtspējas balva" ieguvējs ir "BaltCap" par investīcijām sociālas aprūpes uzņēmumā "Dzīves ābece" un par ieguldījumiem atjaunojamās enerģijas un sociālās infrastruktūras projektos Baltijā un Polijā.

Komerceņģeļu kategorijā apbalvojumu "Gada labākā sindicētā investīcija" ieguvis Sirils Golubs par Latvijas kolektīvās kreditēšanas platformu "LANDE" Eiropas lauksaimnieku finansēšanai. Golubs ir ieguvis un veicinājis 20 eņģeļu investoru privāto sindikātu no sešām valstīm, kas kopā ar "BADideas Fund" un pūļa investīciju platformu "Seedblink" šajā uzņēmumā ieguldīja 207 000 eiro.

Apbalvojumu "Gada biznesa eņģelis" ieguva Golubs, kurš iegādājās un vadīja trīs sindicētos ieguldījumu darījumus ar kopējo ieguldīto summu 1,1 miljons eiro ar paša ieguldījumu 40 000 eiro apmērā.

Šogad kandidāti gada investora balvai izvirzīti septiņās nominācijās. Šī gada jaunumi ir nominācijas "Gada ilgstpējas balva" un "Gada labākā sindicētā investīcija".

Uz apbalvojumu pretendēja gan privātie investori jeb komerceņģeļi, gan juridiskie un institucionālie investori, gan privātā un riska kapitāla darījumu konsultanti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu