Video ⟩ Oksfordas Universitātē joprojām neatzīst Latvijas vidējās izglītības diplomu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: aslysun/Shutterstock

LTV raidījumā "Panorāma" pirms vairākiem gadiem vēstīja, ka labākās britu augstskolas Latvijas centralizēto eksāmenu rezultātus neatzīst. Kembridžas Universitātē šobrīd ir derīgs Latvijas diploms, taču Oksfordas Universitātē bez izmaiņām – Latvijas vidējās izglītības atestāts saņems atteikumu, vēsta "Panorāma".

Kembridžas Universitāte rakstiskā atbildē LTV apliecināja, ka Latvijas vidusskolas diploms šobrīd atzīts par derīgu. Tomēr, lai iestātos, vajadzīgi arī kādi citi sasniegumi.

Tikmēr Oksfordas Universitātē, kur Lietuvas un Igaunijas diplomi atzīti par derīgiem, Latvijas atestāts netiek pieņemts. Latvija tiek ierindota līdzās tādām valstīm kā Krievija, Afganistāna, Lesoto un citām.

Kembridžā studējošais latvietis Rolands saka: "Mums ir spējīgi skolēni Latvijā, mums ir skolēni, kuri tur varētu būt un mācīties par spīti tam, ka viņi ir pabeiguši ar to Latvijas diplomu.

Viņi ir papildus mācījušies un ieguvuši tās zināšanas, bet viņiem nav viegli to pierādīt. Tā ir lielākā problēma, ka tā rezultātā talantīgi cilvēki nevar mācīties tur, kur viņiem vajadzētu." 

E-pasta sarakstē Oksfordas Universitāte LTV informēja, ka tā regulāri pārskata savus uzņemšanas kritērijus. Taču Latvijas gadījumā izdotais atestāts aizvien neatbilst universitātes augstajām prasībām un konkursam, kurā uz uzņemšanu pretendē tikai paši labākie.

Plašāk skatieties sižetā! 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu