Lieldienu sagaidīšana Āgenskalna tirgū

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

No 7. līdz 9. aprīlim Āgenskalna tirgus aicina gatavoties Lieldienām kopā. Tirgū varēs atrast visu nepieciešamo gardai svētku maltītei, tematiskam galda klājumam un mīļākajām ģimenes tradīcijām. Turklāt ikviens aicināts ne vien gatavoties, bet arī sagaidīt svētkus kopā. Pirmajās Lieldienās tirgū norisināsies tematiskas aktivitātes, bet 2. stāvs būs atvērts svētku pusdienām ģimenes vai draugu lokā.

Trīs dienu garumā īpašus piedāvājumus varēs atrast gan pie pastāvīgajiem tirgotājiem, gan tirgū pavisam jauniem zemniekiem un mājražotājiem. Ikvienam būs iespēja nokomplektēt Lieldienu galdu pēc savām garšas kārpiņām - bioloģiskas, brīvi turētas, turklāt krāsās un izmēros dažādas olas būs sarūpējusi BIO Z/S Mazbungas un Z/S Gaujas nacionālais parks, sojšliku un citus vegāniskus gardumus piedāvās Nata cafe, rokām ceptus un mīkstus maizes kukulīšus būs sagādājis Graudu Spēks un Better bread, dažādu garšu kazu sierus varēs atrast pie Milkosa un Bonija, bet speķa pīrādziņus un plātsmaizes būs sacepusi Mārtiņa Beķereja. Plašu sortimentu svētku dzērienu izlasei piedāvās Valmiermuiža. Turklāt neaizmirst arī par pavasara vēstnešiem - svaigām bērzu un kļavu sulām, kā arī pūpoliem un pirmajiem sezonas ziediem.

Ienest pavasara svaigumu un padarīt mājas vēl skaistākas palīdzēs amatnieki - Ozolins Pottery ar dabas un Lieldienu noskaņu keramiku, Ventspils invalīdu biedrības rokdarbi, Gardenia eco ar tematiskām svecēm, kā arī Pērkonozola koka dēlīši un citi darinājumi. Ar zaķu kolekcijas izpārdošanu tirgū ciemosies bērnu dizaina zīmols Hebe.

Nedēļas izskaņā iepirkšanos papildinās tematiskas vietējās kopienas aktivitātes visai ģimenei. Vienlaikus gardas un kopīgas svētku pusdienas varēs ieturēt 2. stāva kafejnīcās. Svinības pavadīs audio ieraksti, kas ļaus uzzināt, kā mūsu senči svinēja Lieldienas pirms vairāk nekā 60 gadiem. Ierakstu pamatā būs patiesi stāsti par Lieldienu nozīmību un svinībām Latvijā pagājušā gadsimtā. Tos īpaši šai dienai būs sarūpējusi Latvijas Nacionālā bibliotēka, veicot padziļinātu krājumu izpēti un ieskaņojot balss ierakstus.

Tirgus 1. stāvs ir atvērts no otrdienas līdz sestdienai plkst. 9.00-19.00, bet no svētdienas līdz pirmdienai plkst. 9.00-17.00. Kafejnīcas tirgus 2. stāvā ir atvērtas no svētdienas līdz ceturtdienai plkst. 11.00-21.30, bet piektdienās un sestdienās plkst. 11.00-23.00. 2. stāva bāri atvērti katru dienu plkst. 10.00-23.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu