Video Uzņēmēji bažās par Atveseļošanas plāna kavēšanos Latvijā prasa mainīt atbildīgos ierēdņus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas, norādot uz Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna (ANM) programmu ieviešanas kavēšanos, aicina nomainīt Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) vadību un attiecīgās Finanšu ministrijas amatpersonas, vēsta Panorāma.

Publiski izplatītajā vēstulē organizācijas norādījušas, ka Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plānā iekļautās ekonomikas transformācijas un produktivitātes reformas, digitālās transformācijas programmas netiek ieviestas plānotajos termiņos. Līdz ar to nav pieejamas investīcijas, kas tik ļoti nepieciešamas Latvijas izaugsmei un attīstībai.

Latvijas ekonomiskais izrāviens tiekot kavēts no valsts pārvaldes puses, koncentrējoties uz birokrātiskiem procesiem un formālismiem, nevis mērķi un rezultātiem.

Vēstuli parakstījušas tādas uzņēmēju organizācijas kā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), kā arī septiņas eksportējošo nozaru asociācijas. Vēstuli iesniedza premjeram Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība"), ekonomikas ministrei Ilzei Indriksonei (Nacionālā apvienība) un finanšu ministram Arvilam Ašeradenam ("Jaunā Vienotība").

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu