Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Drag Queen Vladlens vai Venčeska no Purvciema: Tas, kas man ir starp kājām, man neko nenozīmē (18)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TV3 publicitātes foto

Sarunu šova “Dziļi ar Džili” nākamā tēma ir “drag queen” kustības popularitāte Latvijā: vai to spējam pieņemt, kādi ir galvenie stereotipi un kā īsti ikdienā dzīvo “drag queen” kustības pārstāvji? 

*Drag ir māksliniecisks veids, kurā ar izskata pārveidošanu bez ķirurģiskām manipulācijām cilvēks pārvēršas pretējā dzimuma pārstāvī.

Kā skaidro Venčeska, pirmkārt tā ir pašizpausme. "Caur dragu es atradu savu dzimumidentitāti, un tas man palīdzēja izpausties un atrast sevi," stāsta Venčeska.

Foto: TV3 publicitātes foto

No sākuma viss tā uzreiz nebijis. Kad pirmo reizi TV šovos Venčeska ieraudzījusi īstos drag queen, viņai tie šķituši kā klauni. "Mana pirmā reakcija bija – eu, kaut kā ļoti pārspīlēti, nešķiet īsti, kāpēc to visu darīt. [..] Bet reku es tagad esmu!" stāsta raidījuma galvenā varone. 

"Bija brīdis, kad es pa kluso, kad neviena nebija mājās, mēdzu ieiet vannasistabā, nozagt mammas kosmētiku un sāku eksperimentēt ar meikapu. Sāku no pilnīgas nulles, man nebija nekādu prasmju," atceras drag queen

Kā izrādās, nereti pēcāk ballītēm saposties palīdzējusi mamma un viņas draudzene. "Man paveicās, ka mana ģimene bija tāda, ka es varēju darīt jebko, mani vecāki mani atbalstīja. Varbūt viņi līdz galam nevarēja saprast, ko es daru, varbūt viņi no citiem cilvēkiem dzirdēja daudz pārmetumu, bet viņi vienkārši mīlēja savu bērnu. Man šķiet, tā ir norma, tam tā ir jābūt. Viņi varbūt joprojām ne līdz galam saprot visu, ko es daru, bet tāpat atbalsta un pieņem. Esmu ļoti pateicīga par to," izjusti izsakās Venčeska. 

Foto: TV3 publicitātes foto
Foto: TV3 publicitātes foto

Kas tad ikdienā ir Venčeska? "Esmu nebināra persona un, kad neesmu uz skatuves, es “peldu” starp maskulinitāti un sievišķību. Man tā ir kā svešvaloda. Es nesaprotu, kas ir vīrietis un kas ir sieviete, kā ir jābūt, kāpēc ir kaut kādas normas," stāsta Venčeska. "Vairākums cilvēku piedzimst, un viņiem sabiedrība iemāca, kas ir sieviete, kas ir vīrietis, un viņiem tas ir skaidrs. Man tas joprojām nav skaidrs, jo, piemēram, tas, kas man ir starp kājām, man pilnīgi neko nenozīmē, un man nav jāuzvedas noteiktā veidā."

Foto: TV3 publicitātes foto
Foto: TV3 publicitātes foto

Jautāta, vai ar šo tēlu arī ikdienā identificējas, Venčeska skaidro: “Tas ir skatuvei. Mani draugi mani sauc par Venčesku arī, kad es neesmu Venčeska. Tāpēc, ka esmu nebināra persona – citiem dragkvīniem tā nav –, Venčeska dažreiz ir Vladlens (personas īstais vārds ir Vladlens Bahtins – red.) un Vladlens dažreiz ir Venčeska. Viņi dažreiz krustojas, un dažreiz es pati nevaru pateikt, kas šobrīd es esmu – Venčeska vai Vladlens."

Venčeska mīt Purvciemā un atklāj kādu interesantu novērojumu: "Kad es esmu Vladlens un dīvaini ģērbjos, dažreiz izraisu vairāk reakcijas nekā tad, kad esmu Venčeska."

Skaties pikanto sarunu raidījumu “Dziļi ar Džili” sestdienās pulksten 22 kanālā TV6, kā arī pirms ētera nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu