Kā Rita Lasmane uzbūvēja "Princeses" impēriju? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Attiecību konsultante Rita Lasmane daudziem palikusi prātā kā erotiskā žurnāla “Princese” izveidotāja. Izdevums ceļu pie lasītājiem sāka 90. gadu vidū. Kā radās šī ideja un kā viņai tas izdevās?

Erotiskais žurnāls “Princese” sāka iznākt 1995. gadā un lasītājus priecēja vairāk nekā 20 gadus!

"Mums ar vīru tā bija kā protesta forma. Mēs aktīvi piedalījāmies sabiedriskajā dzīvē, vides aizsardzībā, Barikādēs utt., un brīvi runāt par seksu bija viena no protesta formām, kaut gan īstenībā pēc izglītības mēs esam vēsturnieki," pārsteidz Rita Lasmane. "Mans vīrs savukārt ir grāmatu un žurnālu fans. [..] Viņam šķita ļoti interesanti, kā būs, vai mēs paši varam izdot erotisko žurnālu. Izrādās, varējām." 

90. gadu vidū Rita kopā ar vīru juta arī sabiedrības nosodījumu.

"Protams, jāņem arī vērā, ka tas ir ne tikai padomju mantojums, ka mēs par seksu nerunājam un viss, kas saistās ar seksu, ir krimināls. Tas galu galā nāk arī no iepriekšējiem gadsimtiem, tātad kristīgā sabiedrība centās kontrolēt un regulēt, kas arī ir normāli, jo sabiedrība vienmēr ir jākontrolē un vienmēr būs kādi, kas centīsies darīt pretēji, izlekt, bet tās ir pašregulācijas formas," atceras Rita Lasmane. 

Līdz ar interneta un sociālo tīklu popularitātes pieaugumu pieprasījums pēc erotiskajiem žurnāliem būtiski kritās, līdz tie izzuda pavisam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu