Vai karalienes korgiji beidzot atguvušies pēc saimnieces nāves?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Scanpix/SIPA/Reuters/AFP/EPA

Par to nesen pastāstījusi Jorkas hercogiene Sāra Fergusone, kura pēc karalienes Elizabetes II nāves adoptējusi abus bijušās monarhes mīluļus - Muiku un Sendiju.

Sāra Fērgusone intervijā Railānam Klārkam BBC Radio 2 publiski paudusi, ka korgiji ir "patiesi laimīgi" un šķiet atguvušies no sērošanas par mīļoto saimnieci.

Viņa teica: "Viņi ir lieliski, viņi ir patiesi laimīgi, un viņu astes tagad ir pacēlušās, tāpēc domāju, ka viņi ir pārdzīvojuši savas bēdas."

Foto: Scanpix/SIPA/Reuters/AFP/EPA

Jau rakstījām, ka gan Muiks, gan Sendija atradās karalienes istabā, kad viņa 96 gadu vecumā 8. septembrī nomira Balmoralas pilī.

Neskatoties uz to, ka Fērgusone 1996. gadā izšķīrās no prinča Endrū, viņa vienmēr ir turpinājusi uzturēt ar viņu ciešas attiecības. Pēdējos gados pat atjaunojušās bijušās dēla sievas Sāras attiecības ar karalieni - Vindzorā abas kopā vedušas pastaigā suņus.

1933. gadā, kad Elizabetei bija tikai septiņi gadi, viņas tēvs, toreizējais Jorkas hercogs, nopirka meitām korgiju Dokiju. Vēlāk ģimenei pievienojās otrs korgijs, vārdā Džeina.

Gadu gaitā karalienei piederējuši vairāk nekā 30 korgiji, no kuriem daudzi cēlušies no korgija vārdā Sjūzena, kuru 1944. gadā vecāki viņai uzdāvināja kā dāvanu 18. dzimšanas dienā.

Korgiju bars, šķiet, vienmēr sekoja karalienei ap pili, princese Diāna to dēvēja par "kustīgo paklāju". Karaliene suņus labprāt ņēma līdzi arī izbraucienos, kas sagādāja īpašas raizes apkalpojošajam personālam, jo viņiem šie dažbrīd spītīgie sunīši bija jāstaipa augšā lejā pa lidmašīnas trapu, kā arī viņu pārziņā bija suņu izvešana nokārtoties un barošana.

Protams, suņi dzīvoja greznu dzīvi savā istabā pilī, ko sāka dēvēt par Korgiju istabu. Viņi gulēja paaugstinātos pītos grozos, kur katru dienu mainīja paladziņu. Viņu ēdienkartē bija svaiga truša un liellopa gaļa, ko pasniedza šefpavārs. Un Ziemassvētku laikā karaliene parūpējās, lai suņiem būtu dāvanu zeķes, pildītas ar rotaļlietām un gardumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu