Teju uz pusi plānots samazināt siltumapkures tarifu Rīgā (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Rīgas siltums" uzraksts.
AS "Rīgas siltums" uzraksts. Foto: Zane Bitere/LETA

"Rīgas siltums" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jauno siltumenerģijas tarifu, kas iecerēts 91,26 eiro par megavatstundu (MWh) bez PVN apmērā. Tādējādi Rīgā siltuma cena varētu samazināties teju divas reizes. 

Šajā apkures sezonas laikā vidējais siltumenerģijas tarifs līdz šim bijis 180,97 eiro/MWh bez PVN.

"Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Ilvars Pētersons uzsver, ka uzņēmums mērķtiecīgi pilda solījumus rīdziniekiem. "Nekavējoties samazinām siltuma tarifu, sarūkot kurināmā – dabasgāzes, šķeldas un pirktās enerģijas cenām, kas siltumenerģijas tarifā sastāda galveno apjomu, proti, 90%," pauž Pētersons.

Viņš arī atzīmē, ka iecerēts turpināt darbu Zaļā kursa ietvaros un plānots plašāk izmantot atlikuma siltumu, kas būs būtisks solis, lai turpinātu mazināt siltumenerģijas tarifu Rīgā.

"Rīgas siltums" kurināmo iegādājas atklātos konkursos un biržas izsolēs, tādējādi konkurences apstākļi veicina iegūt izdevīgākos piedāvājumus. Uzņēmuma tīmekļa vietnē www.rs.lv ik nedēļu iespējams iepazīties ar iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām.

Jauno iesniegto siltumenerģijas tarifu, kas varētu stāties spēkā 15.maijā, vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu