VIDEO Raidījums skaidro, kādas gāzes cenas tirgotāji piedāvās mājsaimniecībām

CopyLinkedIn Draugiem X
Gāze. Ilustratīvs attēls.
Gāze. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

1. maijā tiks atvērts dabasgāzes tirgus. Turpmāk ikvienam gāze apkurei, ēdiena gatavošanai būs jāiegādājas brīvajā tirgū. LTV skaidro, kāds ir tirgotāju piedāvājums lietotājiem un ar ko jārēķinās tās patērētājiem.

Pēc 1. maija viena no svarīgākajām izmaiņām būs trīs gāzes tirgotāji. Līdzšinējiem diviem tirgotājiem "Latvijas gāzei" un "Latvenergo" pievienojies jauns komersants – "Elenger". Neskatoties uz to, ka gāzes tirgotāju vairumtirdzniecībā ir vairāk, mājsaimniecībām pakalpojumus nodrošinās vien šie trīs.

Sev atbilstošākā tarifa izvēlei jāsaprot, vai izvēlēties dabasgāzei piesaistītu tarifu, vai tomēr izvēlēties uz noteiktu laiku fiksētu tarifu.

Biržai piesaistītais tarifs – tas var gan pieaugt, gan arī samazināties atkarībā no globālajiem procesiem, skaidro LTV.

Savukārt fiksētais tarifs garantē noteiktību. Tomēr gadījumos, kad cena biržā gāzei krītas, šis samazinājums neattieksies uz mājsaimniecību ar fiksētu tarifu.

Ja "Latvijas gāze" kā priekšrocību min stabilitāti, tad "Latvenergo" kā galvenos ieguvumus uzsver izlīdzināto maksājumu un iespēju savienot energoresursu rēķinus, taču jaunpienācējs "Elenger" uzsver, ka viņu piedāvājums esot izdevīgākais gāzes izmantotājiem apkurē.

Plašāk skaties LTV sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu