Konkursā tiek meklēts "Rīgas ūdens" valdes loceklis, mēnešalga 6629 eiro pirms nodokļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ūdensapgādes uzņēmuma SIA "Rīgas ūdens" padome izsludinājusi publisku kandidātu pieteikšanos uz uzņēmuma valdes locekļa amatu finanšu vadības un piesaistes jomā, liecina paziņojums "Latvijas vēstnesī".

Valdes locekļa amata kandidātiem jābūt akadēmiskajai augstākajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai vadības zinātnē, ekonomikā, finansēs vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī vismaz triju gadu darba pieredzei pēdējo 10 gadu laikā tādas kapitālsabiedrības valdes locekļa vai līdzvērtīgā vadošā amatā, kuras darbības rādītāji pārsniedza vismaz divus no šādiem rādītājiem - bilances kopsumma ir četri miljoni eiro, apgrozījums astroņi miljoni eiro un vidējais darbinieku skaits 50.

Pretendentiem tiek prasītas zināšanas par kapitālsabiedrības finanšu, risku un biznesa vadības jautājumiem, kā arī biznesa datu analītisko rīku praktisko pielietojumu, par starptautisko un vietējo fondu finansējuma piesaisti un par iesaistīto pušu vadību, tai skaitā, klientu, sadarbības partneru, mediju, valsts un pašvaldības institūciju u.c.

Tāpat tiek prasītas citas valdes locekļa pienākumu pildīšanai nepieciešamās kompetences, kā arī nevainojama reputācija un valodu zināšanas.

Valdes locekļa mēneša atlīdzība paredzēta 6629 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Konkursā jāpiesakās līdz 9. maijam.

Tiem kandidātiem, kas tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, papildus būs jāiesniedz un jāprezentē stratēģiskais redzējums par "Rīgas ūdens" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un valdes lomu finanšu vadības un piesaistes jomā, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Kandidātu atlasei un novērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija, kurā strādās Rīgas domes Centrālās administrācijas Kapitālsabiedrību pārvaldes vadītāja Ilze Spūle-Statkus, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Politikas grupas loceklis Mārtiņs Bičevskis, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Dagnija Zepa, Latvijas Darba devēju konfederācijas jurists, darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš un "Rīgas ūdens" padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Dace Ljusa.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu