Apkures izmaksu pieauguma kompensācijās iedzīvotājiem izmaksāti 15,47 miljoni eiro

Kompensācijām vēl var pieteikties līdz aprīļa beigām
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalstam no mājsaimniecībām līdz šim saņemti 253 000 pieteikumu, un valsts iedzīvotājiem apkurē izmantoto energoresursu atbalstam izmaksājusi 15,47 miljonus eiro, informē SIA "ZZ Dats" direktors un "epakalpojumi.lv" izstrādātājs Edžus Žeiris.

Tostarp 135 000 pieteikumu kopš 2022.gada 1.oktobra reģistrēti portālā "epakalpojumi.lv".

Žeiris skaidro, ka sākotnēji iedzīvotājiem pilnībā nebija skaidrs, kā aizpildīt pieteikumus, kādus un par kuru apkures veidu iesniegt čekus vai citus maksājuma dokumentus, vai var pieteikties atbalstam, ja ir kombinēta apkure un tamlīdzīgi. Tomēr pakāpeniski kļuva mazāk pieteikumu, kam atbalsts nav piešķirts, ja iesniegums nav aizpildīts atbilstoši prasībām.

Populārākā atbalsta veida statusu nemainīgi saglabājis vienreizējs atbalsta maksājums 60 eiro apmērā par apkurē izmantoto malku, ja nav čeka.

Aprīlis ir pēdējais mēnesis, kad iedzīvotāji, pievienojot darījuma apliecinošus dokumentus, var iesniegt pieteikumus mājokļa apkurē izmantotās elektroenerģijas sadārdzinājuma kompensācijai par iegādāto malku, granulām, briketēm, sašķidrināto naftas gāzi un dīzeļdegvielu. Savukārt atbalstam par izmantoto elektroenerģiju varēs turpināt reģistrēties līdz 31.maijam.

Iesniedzējiem jāņem vērā, ka par vienu apkures veidu mēnesī var iesniegt tikai vienu pieteikumu. Piemēram, ja aprīlī būs jau iesniegts iesniegums par konkrētu apkures veidu, to vairāk nebūs iespējams izdarīt. Tāpat vienā iesniegumā var pievienot vairākus maksājumu dokumentus, un, ja tādi palikuši no citos mēnešos iegādātā kurināmā, dokumentus jāpievieno aprīļa pieteikumam. Pēc aprīļa šos pieteikumus vairs nevarēs iesniegt.

Valsts atbalsta arī mājsaimniecības ar kombinētu apkuri, bet tad nepieciešams iesniegt pieteikumu katram apkures veidam atsevišķi.

TVNET jau vēstīja, ka no 1.oktobra daļai no Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā iekļautajiem atbalsta pasākumiem mājsaimniecībām ziemas sezonā iedzīvotāji var pieteikties portālā "epakalpojumi.lv".

Portālā pieteikšanās atbalsta pasākumiem iespējama tiem, kuri apkurei izmanto granulas vai briketes, malku, kā arī elektroenerģiju, ja tās patēriņš mēnesī ir vairāk nekā 500 kilovatstundu (kWh). Lai izmantotu šo iespēju, mājokļa īpašniekam vai īrniekam portālā jāautorizējas ar e-paraksta viedkarti, e-ID identifikācijas karti vai kādu no internetbankām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu