VIDEO ⟩ Mākslīgā intelekta izmantošanā ir nepieciešams regulējums, norāda "Cert"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Josep Lago

Mākslīgā intelekta izmantošanā ir nepieciešams regulējums, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina.

Viņa atzīmēja, ka progresu apturēt ir grūti.

Vienlaikus "Cert.lv" vadītāja uzsvēra, ka arī mākslīgā intelekta izmantošanā ir jābūt regulējumam.

Tāpat Kaškina minēja, ka arī kiberdrošības jomā tiek domāts par sekām, kādas ir un būs, izmantojot mākslīgo intelektu.

Tostarp viņa norādīja, ka kiberjomā mākslīgo intelektu var izmantot gan, lai radītu ļoti ticamus un labi veidotus uzbrukumus, piemēram, pikšķerēšanas tekstus, gan arī to var izmantot aizsardzībā, lai proaktīvi atpazītu uzbrukumu mēģinājumus.

"Tādējādi abās pusēs to var veiksmīgi izmantot," piebilda Kaškina.

Savukārt, runājot par esošo situāciju Latvijas kibertelpā, viņa atzīmēja, ka Latvijas kibertelpā apdraudējumu līmenis joprojām saglabājas augsts, bet salīdzinājumā ar pagājušo gadu situācija ir mierīgāka. Tostarp Kaškina minēja, ka, varbūt, esam pieraduši, un esošā situācija šobrīd jau ir norma, taču pērn arī ļoti daudz ir darīts, lai ikdienišķi piekļuves lieguma uzbrukumi paliktu nepamanīti.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu