NASA noliedz ziņas par tās satelīta nogāšanos Kijivā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) noliedz Ukrainas ziņas par NASA satelīta nogāšanos Kijivā, pavēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Par to, ka NASA satelīts trešdienas vakarā nogāzies Kijivā, bija paziņojis Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko.

"19.aprīlī ap plkst.22.00 Kijivas robežās debesīs bija vērojams spoža gaisa objekta uzliesmojums. Saskaņā ar provizorisko informāciju, šī parādība bija rezultāts NASA kosmosa satelīta nokrišanai uz Zemes," atzīmēja Popko.

Tika izsludināta gaisa trauksme, lai novērstu upurus, satelīta atlūzām nogāžoties uz Zemes. Pretgaisa aizsardzība netika iedarbināta, piebilda Kijivas pilsētas kara administrācija.

NASA apgalvoja, ka uzliesmojumu virs Kijivas neizraisīja šī satelīta nogāšanās.

"Satelīts vēl atradās orbītā, kad tika novērots uzliesmojums [debesīs virs Kijivas]," atzīmēja NASA Komunikāciju biroja pārstāvis Robs Margeta.

Viņš piebilda, ka NASA un ASV Aizsardzības ministrija turpina sekot šim satelītam.

NASA šonedēļ bija paziņojusi, ka trešdien Zemes atmosfērā ieies 300 kilogramus smags satelīts, kura ekspluatācija ir izbeigta.

Kosmosa satelīts "RHESSI", kas tika izmantots Saules uzliesmojumu novērošanai, 2002.gadā tika palaists zemā orbītā ap Zemi. Tā ekspluatācija tika izbeigta 2018.gadā.

Ukrainas gaisa spēki pieļāva iespēju, ka uzliesmojumu virs Kijivas var būt izraisījis meteorīts, un pauda pārliecību, ka to noteikti nav izraisījis Krievijas gaisa uzbrukums.

Ukrainas sociālajos medijos naktī uz ceturtdienu tika izteikti dažādi pieņēmumi par šī uzliesmojuma cēloņiem, pat tādi, ka to izraisījuši citplanētieši.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu