Naktī uz pirmdienu kādā ražošanas ēkā Rīgā izcēlies plašs ugunsgrēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī plašs ugunsgrēks izcēlies kādā ražošanas ēkā Rīgā, liesmām izplatoties 3000 kvadrātmetru platībā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šonakt plaši ugunsdzēsēju glābēju resursi bija iesaistīti ugunsgrēka dzēšanā ražošanas ēkā Antenas ielā, Rīgā. Īsi pēc plkst.4 ugunsgrēka izplatīšanās ierobežota.

Ražošanas ēka degusi 3000 kvadrātmetru platībā. No liesmu izplatības nosargāta blakus esošā ēka. Notikumā tika izveidots operatīvais štābs, kurā iekļauti operatīvo dienestu, objekta un Valsts vides dienesta pārstāvji. Darbs notikuma vietā turpinās.

VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa pastāstīja, ka patlaban notikuma vietā ir vēl daži ugunsdzēsēji, kas dzēš pēdējās gruzdošās vietas.

Ugunsgrēka mirklī ražošanas ēkā bijusi apturēta visa tehnoloģiskā darbība, piebilda Dāme-Birziņa.

No pagājušajā naktī ugunsgrēkā cietušā uzņēmuma "Baltic Zinc Technics" telpām plānots izvest reaģentus un ķīmiskās vielas, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

VVD veicis objekta apsekošanu, un blakus esošajā Bieķengrāvī inspektoru veiktie ūdens mērījumu rezultāti liecina, ka ķīmiskās vielas, ko uzņēmums izmanto ražošanas procesos, vidē nav nonākušas. Apsekotas darbības vietas telpas, ražošanā izmantotās bīstamās ķīmiskās vielas vidē nav noplūdušas, norāda VVD pārstāve.

Ugunsgrēka dzēšanas ūdeņos zemā koncentrācijā konstatēta piesārņojošo vielu klātesamība, kas ir ēku apdares un konstrukciju materiālu degšanas produkti. Dzēšanas ūdeņi caur lietus notekūdeņu sistēmu novadīti vidē, tomēr ūdens mērījumi Bieķeņgrāvī norāda, ka draudi ūdenī esošajiem dzīvajiem organismiem nepastāv.

VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Jalinska informē, ka VVD turpina darbu negadījuma vietā. Piesaistot atkritumu apsaimniekotāju, tiek plānoti seku novēršanas pasākumi ar mērķi izvest reaģentus, ķīmiskās vielas un materiālus, ko nebūs iespējams izmantot to sākotnējam mērķim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu