FOTO ⟩ Atklāj, kā izskatīsies topošais tirdzniecības parks Rīgā, Valmieras ielā (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vizualizācija, kā izskatīsies topošais tirdzniecības parks "FABRIKA" Rīgā, Valmieras ielā 2.
Vizualizācija, kā izskatīsies topošais tirdzniecības parks "FABRIKA" Rīgā, Valmieras ielā 2. Foto: Publicitātes foto

Agrākajā "Rīgas Piena kombināta" ražotnes 4,7 hektāru plašajā teritorijā, Valmieras ielā 2, top jauns tirdzniecības komplekss, un tam jau atrasts enkurnomnieks, ziņu mediju TVNET informēja nekustamo īpašumu attīstītāja "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns. Attīstītājs arī piedāvā ieskatu, kā izskatīsies jaunais tirdzniecības parks. 

Viņš norādīja, ka arhitekti šobrīd aktīvi strādā pie tehniskā projekta, un apliecināja, ka teritorijā tiks saglabātas kultūrvēsturiski vērtīgās ēkas, papildinot tās ar plašu apzaļumojumu un centrālo koku aleju. Savukārt, lai saglabātu vēsturisko ražotnes noskaņojumu, plānots, ka "Fabrikā" atradīsies pāris nelielas ražotnes.

Projekta koncepta autori ir arhitekti no Londonas "TP Bennett" sadarbībā ar arhitektu biroju "DUAL arhitekti". Pēc Barkāna teiktā, "DUAL arhitekti" kopā ar savu komandu strādā pie tehniskā projekta, kuru plānots pabeigt līdz vasarai un vasaras beigās tiks uzsākts būvniecības process.

Plānots, ka jaunais multifunkcionālais tirdzniecības parks durvis apmeklētājiem vērs 2024.gada beigās. Kopumā tirdzniecības parka attīstīšanā tiks ieguldīti vairāk kā 40 miljoni eiro.

Barkāns arī informēja, ka projekta investīciju partneris ir SIA "Rīgas Īpašumu fonds", kura patiesā labuma guvējs ir Maksims Mališko.

"Ņemot vērā "Fabrikas" atrašanos vietu un tās potenciālu, ticam, ka šī projekta attīstīšana ir liels pienesums vietējai apkaimei un Rīgai kopumā," pauda "VPH Latvia" direktors Barkāns.

Enkurnomnieks jau atrasts

Plānots, ka teritorijā atradīsies veselības iestādes, sporta un izklaides serviss, kā arī biroji, un pašlaik notiekot pārrunas ar lieliem tirdzniecības platību nomniekiem. Vienlaikus Barāns atklāja, ka enkurnomnieks tirdzniecības parkam jau atrasts. 

Saskaņā ar sniegto informāciju "VPH" jau parakstījis nomas līgumu ar mazumtirgotāju "Rimi Latvia" par "Rimi" hipermārketa veikala atvēršanu topošajā tirdzniecības parkā "Fabrika". Barkāna ieskatā tas ir nozīmīgs brīdis, jo iezīmē jaunu, neatgriezenisku Valmieras ielas attīstību un integrēšanu mūsdienīgā pilsētvidē.

Savukārt "Rimi Latvia" nekustamo īpašumu un attīstības direktors Māris Gailīts pastāstīja, ka jaunajā tirdzniecības centrā plānotais "Rimi" hipermārkets būs jau 38. šāda formāta veikals Latvijā.

Sadarbību palīdzēja īstenot projekta galvenais partneris nomnieku piesaistīšanas un pārvaldīšanas jautājumos SIA “InSign”.

"VPH Grupa" attīsta un pārvalda pasaules mēroga komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs. Starp "VPH Latvia" līdz šim īstenotiem projektiem Latvijā var minēt – tirdzniecības centrus "Sāga" un "Mežciems", tirdzniecības kompleksu Valdeķu ielā ar enkurnomnieku "Lidl", kā arī viesnīcu blakus lidostai "Hampton by Hilton".

SIA "VPH Latvia" reģistrēts 2016. gadā, un tā pamatkapitāls ir 2900 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētā kompānija "VPH", bet kā patiesā labuma guvēji norādīti Kanādas pilsoņi Barijs Teodors Nabūrs (Nabuurs Barry Theodore) un Džeimss Geijs Torpejs (Torpey James Gerry).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu