Krievijas iedzīvotāji nevēlas vietējā ražojuma telefonus arī pēc "Samsung" un "Apple" aiziešanas (12)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kopš pagājušajā gadā divi no pasaulē lielākajiem viedtālruņu ražotājiem - "Samsung" un "Apple" - atstāja Krievijas tirgu, teorētiski vietējiem Krievijas viedtālruņu ražotājiem pavērās iespējas izvērsties savā mājas tirgū. Taču dati liecina, ka arī pēc rietumvalstu ražotāju aiziešanas Krievijas iedzīvotāji nav metušies pirkt vietējos viedtālruņus. Patiesībā - tos pērk vēl mazāk.

Pārdošanas dati liecina, ka vietējiem ražotājiem ne vien nav izdevies palielināt tirgus daļu, tā ir pat zaudēta. Krievijā ražoto viedtālruņu pārdošanas apjomi šā gada pirmajā ceturksnī ir samazinājušies par vairāk nekā pusi salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgā perioda rādītājiem, ziņo Krievijas izdevums "Vedomosti".

Ja pagājušā gada janvārī-martā tika pārdoti 99 300 Krievijā ražoti viedtālruņi, tad šā gada pirmajos trīs mēnešos - vien 46 900. No tiem populārākais Krievijā ražoto viedtālruņu zīmols bijis "BQ" - pirmajā ceturksnī pārdoti 32 800 šī zīmola mobilo telefonu.

Līdz ar to Krievijā ražoto mobilo telefonu tirgus daļa vietējā tirgū ir nokritusies no 1% līdz 0,5%.

Iemesls kritumam esot masveida Ķīnas ražotāju ienākšana Krievijas tirgū.

Eksperti izdevumam atzinuši, ka vietējie Krievijas ražojumi nespēj konkurēt ar Ķīnas zīmoliem novecojošo tehnoloģiju dēļ. 

"Pieprasījuma uzlabošanai ir divas iespējas: vai nu ienākt vidējo cenu segmentā, vienlaikus uzlabojot produktu tehniskos parametrus un kvalitāti, vai slēgt Krievijas tirgu ārvalstu spēlētājiem," izdevumam "Vedomosti" sacījis "Fintech Lab" analītiķis Sergejs Viļjanovs.

Kopumā šajā gadā, pēc ekspertu prognozēm, Krievijā varētu tikt pārdoti aptuveni 200 tūkstoši vietējā ražojuma viedtālruņu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu