Video ⟩ Milžu cīņas mobilo sakaru jomā: Operatori uzskata, ka iepirkumu sfēru būtībā kontrolē LMT (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Divi no ietekmīgākajiem mobilo sakaru tirgus spēlētājiem, Tele2 un Bite, uzskata, ka iepirkumos tiek izvirzītas neatbilstošas un novecojušas prasības, savukārt trešais uzņēmums, LMT, problēmas ar esošo kārtību nesaskata, vēsta Panorāma.

"Tele2" publiski vērsis uzmanību uz, kompānijas ieskatā, neatbilstošām prasībām publiskā iepirkumā. Šoreiz uzņēmums vērsies pret Veselības ministriju, kuras rīkotā konkursā "Tele2" atsakās piedalīties. Tomēr runa nav tikai par vienu konkrētu gadījumu – šādu iepirkumu publiskajā jomā ir daudz, skaidroja uzņēmumā. Teju identisku viedokli pauda vēl viens tirgus dalībnieks – "Bite Latvija".

No prasībām lielākās diskusijas raisa tas, vai iepirkumos vajadzētu ņemt vērā bāzes staciju skaitu. LMT ir visvairāk bāzes staciju no visiem Latvijas operatoriem.

"Bāzes staciju skaits sadalījumā pēc izstarotā radiofrekvenču diapazona ir vienīgais objektīvi salīdzināmais un trešo pušu pārbaudāmais parametrs, kas ietekmē mobilo sakaru pieejamību," rakstiskā atbildē norādīja LMT.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu