Video Šoigu reaģē uz Prigožina video, kurā viņš draud atvilkt vagneriešus no Bahmutas (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sergejs Šoigu
Sergejs Šoigu Foto: MONEY SHARMA / AFP

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pēc paramilitārā grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina publicētā video, kurā viņš sūdzas par grupējuma ievērojamiem zaudējumiem, licis "īpaši kontrolēt" jautājumus, kas skar ieroču piegādes "speciālās militārās operācijas" teritorijai, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza", atsaucoties uz avotiem.

Kā norāda "Meduza", Šoigu devis atbilstošus norādījumus inspekcijas laikā, ko viņš veica Dienvidu militārajā apgabalā.

Krievijas aizsardzības ministrija arī publicējusi video, kurā redzams, kā Šoigu pārbauda militāro aprīkojumu.

TVNET jau vēstīja, ka video, ko ar subtitriem angļu valodā mikroblogošanas vietnē "Twitter" pārpublicējis Ukrainas Iekšlietu ministrijas padomnieks Antons Geraščenko, Prigožins izrāda "Vagner" kritušo kaujinieku mirstīgās atliekas, rupji lamājas un dusmojas par nepietiekamo munīciju.

Prigožins šajā video konkrēti kritizēja Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Krievijas Bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu, nodēvējot viņus par dzīvniekiem, kuri sēž dārgos klubos, kamēr viņu bērni bauda dzīvi un publisko videoklipus "YouTube".

"Šoigu! Gerasimov! Kur ir mana sasodītā munīcija?" sacīja acīmredzami niknais "Vagner" dibinātājs.

"Viņi ieradās šeit kā brīvprātīgie, un viņi mirst, lai jūs varētu palikt resni savos koka paneļu birojos," sacīja Prigožins starp mirušo kaujinieku rindām.

"Šie puiši ir no "Vagner". Viņi šodien nomira. Viņu asinis vēl ir svaigas," norādīja Prigožins, piebilstot, ka armijas komandieri nonākšot ellē par munīcijas nesūtīšanu.

"Mums ir munīcijas deficīts par 70%," paziņoja Prigožins, apgalvojot, ka ar pienācīgu munīcijas daudzumu būtu piecreiz mazāk nogalināto vagneriešu.

Savukārt piektdien Prigožins paziņojis, ka atvilks vagneriešus no frontes līnijas Bahmutā.

"2023.gada 10.maijā mums būs jānodod mūsu pozīcijas Bahmutā Aizsardzības ministrijas vienībām un jāatvelk "Vagner" vienības uz aizmugures nometnēm," savā "Telegram" kanālā paziņoja Prigožins.

Viņš norādīja, ka munīcijas trūkuma dēļ vagnerieši mirst bezjēdzīgā nāvē.

Vēlāk publicēts video, kurā Prigožins nu jau paziņo, ka 10. maijā vagnerieši tiks atvilkti no Bahmutas.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu