Vjetnamas klimata eksperti valstij pareģo drūmu nākotni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Saule
Saule Foto: Unsplash

Vjetnamā reģistrēta rekordaugsta gaisa temperatūra, kas klimata zinātniekiem raisa bažas, ka tādi ekstrēmi laikapstākļi varētu turpināties arī nākotnē.

Vjetnamas zinātnieki brīdina, ka globālā sasilšana valstī nākotnē izraisīs skarbus laikapstākļus. Par to jau liecina aprīlī piedzīvotais karstuma vilnis, kas skāra arī Vjetnamas kaimiņvalstis. Vjetnamā aprīlī tika reģistrēta 44,1 grādu augsta temperatūra pēc Celsija skalas, pārspējot 2019. gada rekordu, kas bija 43,4 grādi.

Vjetnamas zemniekiem šis laiks ir īpaši grūts, jo darbi jāsāk aizvien agrāk, lai tos paspētu izdarīt, pirms sākas svelme. Zemnieki atklāja, ka darbus jāpaspēj pabeigt līdz 10 rītā, jo pēc tam laikapstākļi ir neizturami, vēsta ziņu aģentūra “AFP”.

Vjetnamā laikapstākļi ziemeļos un dienvidos ir atšķirīgi, tomēr ir skaidrs, ka priekšā ir ļoti karsta vasara. Eksperti uzskata, ka šis rekords tiks atkārtots vēl daudzas reizes.

Ļaudīm visā valstī tiek silti ieteikts karstākajās diennakts stundās palikt mājās. Tikmēr valsts vadītāji gatavojas karstajai vasarai, lai iespējamais karstums, sausums un ūdens trūkums nestu pēc iespējas mazāku ļaunumu.

Lai arī Vjetnama un tās kaimiņvalstis pēc lietus sezonas parasti piedzīvo karstuma viļņus, tomēr tie nav tik bargi kā šoreiz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu