Infografika "Eurostat": Latvijā martā ražotājcenām straujāks kāpums nekā ES un eirozonā vidēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā rūpniecības ražotājcenas martā salīdzinājumā ar 2022.gada trešo mēnesi palielinājušās par 27%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" publicētie dati.

Straujāks kāpums starp visām ES dalībvalstīm reģistrēts vien Ungārijā (+48,1%) un Slovākijā (+32,9%). Lietuvā ražotājcenas palielinājušās par 10,4%, bet Igaunijā – par 5,9%.

Kāpums martā fiksēts 23 ES dalībvalstīs, bet samazinājums bijis Spānijā (-1%), Portugālē (-3,9%), Grieķijā (-10,8%) un Īrijā (-29,9%).

ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas martā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieaugušas par 7%, bet eirozonā – par 5,9%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – februāri – ražotājcenas ES samazinājušās par 1,5%, bet eirozonā tās sarukušas par 1,6%

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas samazinājušās 22 ES dalībvalstīs. Lielākais samazinājums fiksēts Grieķijā (-7,3%), Īrijā (-4,6%) un Lietuvā (-4%), bet kāpums bijis Kiprā (+2,4%), Francijā (+2%), Horvātijā (+0,5%), kā arī Luksemburgā un Slovēnijā (abās valstīs +0,2%). Latvijā ražotājcenas martā salīdzinājumā ar februārī samazinājušās par 2,2%, bet Igaunijā reģistrēts kritums par 0,9%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu