Valdība plāno spriest par valsts kapitālsabiedrību kotēšanu biržā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministre Ilze Indriksone
Ekonomikas ministre Ilze Indriksone Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Nākamajā nedēļā valdībā varētu spriest par valsts kapitālsabiedrību kotēšanu biržā, pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)

Viņš gan piebilda, ka pagaidām par šo jautājumu koalīcijā nav vienprātības, bet, viņaprāt, konstruktīvās sarunās varēs nonākt pie kopsaucēja, kā šo virzienu attīstīt.

Premjers norādīja, ka tā nebūtu privatiziācija 90 gadu izpratnē, bet kādu mazāko valsts kapitāldaļu kotēšana biržās, līdzīgi, kā tas ir kaimiņvalstīs. Lietuvā un Igaunijā lielās valsts kapitālsabiedrības kotējas biržā, bet Latvijā, pēc Kariņa vārdiem, ir pārāk liela politiskā ietekme pār šo kapitālsabiedrības darbību un vēlme to ietekmēt politiski, kas kavē attīstību.

Kuras kapitālsabiedrības varētu iziet biržā, kāda būtu proporcija, tas vēl neesot izdiskutēts, bet šajā virzienā ir jāiet, ir pārliecināts Kariņš.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) norādīja, ka kapitāltirgus attīstība ir kopējā valsts prioritāte, bet arī liels izaicinājums. Ministre sacīja, ka par šo jautājumu tika diskutēts arī valdības veidošanas laikā, kad partneri vienojās, ka, lai pienāktu brīdis, kad kapitālsabiedrības kotē biržā, ir jāizvērtē visi ieguvumi un riski.

Indriksone atzīmēja, ka valstij un pašvaldībām ir uzņēmumi, kurus var kotēt biržā un uzlabot to pārvaldību, bet ekonomikas ministres ieskatā stratēģiskie resursi, piemēram, "Latvijas valsts meži" vai "Latvenergo", nebūtu tās pirmās kapitālsabiedrības, kas izietu biržā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu