Rīgā atvēlēs 24,27 miljonus eiro jauniem zemās grīdas tramvajiem un ektroautobusiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

No Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanās un noturības mehānisma Rīgai būs pieejami 24,27 miljoni eiro elektroautobusu un zemās grīdas tramvaju iegādei, paredz šodien Ministru kabinetā (MK) atbalstītie ES Atveseļošanās fonda Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas pasākuma īstenošanas noteikumi.

Satiksmes ministrija skaidro, ka noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt bezemisiju transportlīdzekļus pilsētas sabiedriskā transporta pārvadājumos, proti, elektroautobusu un to elektrouzlādes staciju izveidošanu, un zemās grīdas tramvaju iegādi, veicinot emisiju samazināšanu Rīgas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā, tādējādi uzlabojot arī gaisa kvalitāti Rīgā un samazinot gaisa piesārņojuma radīto negatīvo ietekmi uz sabiedrības veselību un vidi.

Investīcijai kopējais pieejamais ES Atveseļošanas fonds finansējums ir 24 270 000 euro, kas tiek sniegts granta veidā , no kuriem 10 miljoni eiro pieejami zemās grīdas tramvaju iegādei un 14,27 miljoni eiro pieejami elektroautobusu iegādei un elektrouzlādes infrastruktūras uzstādīšanai.

Projekta īstenotāja būs pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Projekta ietvaros finansējuma saņēmējs atbalstu var izmantot izmaksām, kas vērstas uz bezemisiju transportlīdzekļu nodrošināšanu pilsētas sabiedriskā transporta pārvadājumos.

Līdz 2026.gada 30.jūnijam Rīgā ekspluatēto elektrotransporta vienību, elektroautobusu un tramvaju, skaitam jāsasniedz 21. Tai skaitā jābūt 17 elektroautobusiem un četriem zemās grīdas tramvajiem. Bet līdz 2025.gada 30.septembrim Rīgā jābūt vismaz piecām elektrotransporta vienībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu