"SEB banka": paaugstināta 12 mēnešu termiņnoguldījuma un krājkonta procentu likme

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sākot ar trešdienu, 10.maiju, "SEB banka" paaugstinājusi gada termiņnoguldījumu un krājkonta procentu likmes, informēja bankas pārstāvji.

Procentu likme par 12 mēnešu termiņnoguldījumu paaugstināta no 2,6% līdz 3%, savukārt krājkonta likme paaugstināta no 1,15% līdz 1,75%.

Trešdien stājas spēkā augstākas likmes arī trīs un sešu mēnešu termiņnoguldījumiem. Trīs mēnešu termiņdepozītu likme pacelta no 1,55% līdz 2,15%, savukārt sešu mēnešu likme - no 1,75% līdz 2,35%.

Pēc "SEB bankas" datiem pieprasījums pēc termiņnoguldījumiem turpina augt, tomēr norēķinu kontos joprojām saglabājas Covid-19 laikā izveidotie uzkrājumi, ko iedzīvotāji nenovirza ne uz krājkontu, ne uz termiņnoguldījumu. Šobrīd populārākie ir trīs un sešu mēnešu noguldījumi, bet līdz ar jaunu likmi gada depozītam banka sagaida pieprasījuma pieaugumu arī pēc tā.

"SEB bankas" statistika liecina, ka iedzīvotāji šobrīd noguldījumos novirzījuši nepilnu piekto daļu līdzekļu, pārējie glabājas bankas kontos. Ap 60% gadījumu noguldījumu summa ir līdz 20 000 eiro.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" 2022.gada beigās bija otra lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Bankas informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu