NOSKATIES Rīga atbild: Kurš ir drošākais mikrorajons pilsētā? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Nesenie atgadījumi Imantā ar jaunu sparu aktualizējuši jautājumu - cik droši varam justies Rīgā? Arvien karstās diskusijas par Stambulas konvencijas ratificēšanu, kā arī sieviešu pasargāšanu no vardarbības, liek prātot: vai vardarbība ir izplatīta problēma Latvijā? Savukārt, tuvojoties vasarai, derētu apzināt, kā inflācija ietekmējusi iedzīvotāju atpūtas plānus saulainajā laikā. TVNET devās Rīgas ielās, lai noskaidrotu, ko par šiem jautājumiem domā rīdzinieki.

5.maijā Latviju pāršalca ziņa par kāda jaunieša piekaušanu Imantas mikrorajonā. Vietējie iedzīvotāji zina stāstīt, ka šādas jauniešu izrēķināšanās nav jaunums un jau ilgstoši rajonā blandās šādas pusaudžu bandas, apdraudot kā jauniešus, tā pieaugušos. Tomēr sastapto rīdzinieku viedoklis par to, kurš ir drošākais Rīgas rajons, atšķiras. Kamēr daži uzskata, ka tas ir Centrs, citiem nāk prātā Āgenskalns un citi. 

Turklāt kontekstā ar neseno sievietes slepkavību Jēkabpilī tas liek domāt par to, cik pasargātas no vardarbības ģimenē ir sievietes un cik kopumā izplatīta problēma Latvijas sabiedrībā ir vardarbība. Aptaujātie rīdzinieki šeit teju vienprātīgi norādīja, ka problēma sabiedrībā eksistē, tomēr par tās apmēriem uzskati atšķiras. 

Neraugoties uz to, tuvojas vasara. Šoziem pārdzīvojām ievērojamu energoresursu cenu krīzi, kuras radīto spiedienu vēl vairāk pastiprināja arī straujā inflācija. Trīs saulainie mēneši ierasti ir periods, kad cilvēki dodas uz ārzemēm vai vienkārši rod laiku, lai nodotos dažādām izklaidēm. Uz jautājumu, kā inflācija ietekmējusi iedzīvotāju vasaras plānus, katrs no sastaptajiem atbild atšķirīgi. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu