ASV pirmo reizi pārskaitīs Ukrainai kādam krievu oligarham konfiscētos miljonus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas oligarhs Konstantīns Malofejevs
Krievijas oligarhs Konstantīns Malofejevs Foto: Reuters / Scanpix

ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlends ir atļāvis pirmo Krievijas oligarhiem konfiscēto aktīvu nodošanu Ukrainai.

Aptuveni 5,4 miljoni ASV dolāru (4,9 miljoni eiro), kas konfiscēti Krievijas oligarham Konstantīnam Malofejevam, tiks nodoti ASV Valsts departamentam, lai tos izmantotu "Krievijas netaisnīgā kara radīto zaudējumu atlīdzināšanai", paziņojis ģenerālprokurors Meriks Gārlends.

Malofejevam, kurš savu bagātību ieguvis banku, telekomunikāciju un mediju jomā, jau 2022.gada aprīlī tika izvirzītas apsūdzības par sankciju pārkāpšanu - viņš finansējis krievus, kuri veicināja separātismu Krimā, pussalā, kuru Krievija 2014.gadā anektēja.

ASV ir norādījušas, ka Malofejevs ir galvenais prokrievisko separātistu finansējuma avots Ukrainas austrumos.

Kopā ar šo apsūdzību ASV valdība tobrīd pārņēma kontroli pār Malofejeva aktīviem 5,4 miljonu dolāru apmērā, no kuriem lielāko daļu veido noguldījumi Denveras bankā "Sunflower Bank". Iepriekš izskanējis, ka Malofejevs pērn pirms līdzekļu iesaldēšanas mēģinājis tos pārskaitīt.

"Lai gan šis ir pirmais ASV konfiscēto Krievijas līdzekļu pārvedums Ukrainas atjaunošanai, tas nebūs pēdējais," apliecināja Gārlends.

ASV devušas rīkojumu arestēt vairāku Krievijas magnātu īpašumus, kas saistīti ar Krievijas 2014.gada rīcību un 2022.gada iebrukumu Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu