Dienvidāfrikā mājas mīlulis nīlzirdziņš Hamfrijs nogalinājis savu saimnieku (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Nīlzirgs. Ilustratīvs attēls.
Nīlzirgs. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Dienvidāfrikā kādu zemnieku nogalinājis paša lolotais nīlzirgs, uzskatāmi parādot to, ka šos dzīvniekus pieradināt nav iespējams.

40 gadus vecais Mariuss Elss – armijas majors – krita sava 1,2 tonnas smagā nīlzirga Hamfrija nežēlastībā pēc ilgiem centieniem to pieradināt. Elsa mirstīgās atliekas tika atrastas upē, kur nīlzirgs dažus gadus iepriekš tika izglābts no plūdiem. Piecu mēnešu vecumā tas jau bija izaudzis pārāk liels priekš saviem glābējiem, tāpēc tika nodots Elsa saimniecībā, kur nelaiķis apmācīja viņu peldēt kopā ar cilvēkiem, vēstīts izdevumā "The Guardian".

Gada sākumā Elss tika nofotografēts jājam uz Hamfrija kā zirga. Elss toreiz esot teicis, ka Hamfrijs viņam ir kā dēls un ka starp viņiem ir attiecības, kuras daudzi nesaprot.

“Viņi uzskata, ka tev var būt attiecības tikai ar suņiem, kaķiem vai pieradinātiem dzīvniekiem. Bet man ir attiecības ar bīstamāko dzīvnieku Āfrikā,” toreiz stāstīja Elss.

Tiesa, Elsa sieva Luīze gan stāstīja, ka nīlzirgs vairākkārt bijis negants. Lūk, piemēram, Dienvidāfrikas medijos šā gada sākumā ziņots, ka kāds 52 gadus vecs vīrietis ar savu mazdēlu divas stundas pavadījuši kokā pēc tam, kad viņiem pakaļ dzinies Hamfrijs. Elsam savu nīlzirgu aizvilināt prom izdevies tikai ar ābolu.

Hamfrijs vainots arī Elsa biznesa partnera teļu nogalināšanā. Turklāt dzīvnieks vairākas reizes izlauzies no aploka, lai terorizētu vietējā golfa kluba biedrus.

Elss savā paspārnē turēja arī žirafi un degunradzi, kā arī stāstīja, ka viņa dzīvnieki atpazīst viņa balsi un nāk mājās, kad viņš tos pasauc. Hamfriju viņš dēvēja par mīļu un maigu milzi.

Ar saviem milzīgajiem zobiem nīlzirgi ik gadu nogalina vairāk cilvēku nekā lauvas, ziloņi, leopardi, degunradži un bifeļi kopā. Tie var svērt līdz pat trīs tonnām un pārvietoties ar teju 50 kilometru stundā lielu ātrumu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu