"Google" decembrī sāks dzēst vairākus miljonus lietotāju kontu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu tehnoloģiju gigants “Google”, kas pieder kompānijai “Alphabet”, no decembra sāks dzēst to lietotāju kontus, kas nav izmantoti vismaz divus gadus, vēsta aģentūra “Reuters”.

Uzņēmums paziņojis, ka ja “Google” konts nav lietots pēdējo divu un vairāk gadu laikā (respektīvi – nav veikta pierakstīšanās profilā), tad šis profils var tikt dzēsts. Līdz ar to tiks dzēsti arī visi ar šo profilu saistītie faili platformā “Google Workspace”.

Tas nozīmē, ka jaunā uzņēmuma politika skars lietotāju profilus un datus, kas atrodas “Gmail”, “Google” Dokumentos, Diskā, Kalendārā, kā arī “YouTube” un “Google Photos”.

Jau no šodienas visi neaktīvie profili, kuriem draudēs dzēšana, saņems no “Google” brīdinājuma paziņojumu, kas tiks nosūtīts gan pašam neaktīvajam prfilam, gan arī rezerves e-pasta adresei, kas norādīta, reģistrējot profilu.

Tiek norādīts, ka šīs izmaiņas skars tikai privātpersonu “Google” profilus, bet ne organizāciju un iestāžu kontus. Piemēram, “Google” nedzēsīs uzņēmumu vai universitāšu profilus, kas nav ilgstoši izmantoti.

“Google” skaidro, ka tas tiek darīts ar mērķi novērst datu drošības apdraudējumus, tostarp – samazināt datu noplūdes un uzlaušanas riskus.

Iepriekš, 2020. gadā “Google” paziņoja, ka dzēsīs saturu, kas glabājas neaktīvā profilā, taču toreiz par pašu profilu dzēšanu vēl netika runāts. Paredzams, ka jaunās “Google” politikas dēļ tiks dzēsti vairāki miljoni “Google” profilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu