Festivāls "Maija grāfa svētki 2023" atgriežas savās pavasara krāsās

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Natālija Savina

Biedrība "Alternativa Realitate" Rīgā rīko ikgadējo multikultūru festivālu "Maija grāfa svētki 2023". 21. maijā festivāls notiks Ziedoņdārzā Rīgas centrā kā pavasara spilgtākais un krāšņākais notikums un norisināsies jau 13.reizi pēc kārtas!

Šī būs diena, veltīta cilvēkiem, Rīgas pilsētas vēsturei un mūsdienām, cilvēku radošuma izpausmēm un dažādu kultūru mijiedarbībai gadsmitu gaitā.

Maija grāfa svētki, kas dzimis pirms pārsteidzošiem 550 gadiem, cildina Rīgas pilsētas bagāto vēsturi un ietver dažādas aktivitātes, piemēram, muzikālus un mākslinieciskus priekšnesumus, tērpu konkursu, uguns šovu, darbnīcas un aktivitātes bērniem un pieaugušajiem. Būs arī turnīrs, kurā ievēlēs šī gada Maija grāfu: virkne izaicinājumu dalībnieku prasmēm. Uzvarētājs ar augstāko punktu skaitu tiks nosaukts par 2023. gada Maija grāfu, un viņam būs iespēja ievēlēt savu Maija grāfieni, šim pārim kļūstot par daļu no senas tradīcijas, kas simbolizē mīlestību, auglību un drosmi uz veselu gadu. Mūsdienās senās kultūras tradīcijas ir saistītas ar multikulturālām un modernām karnevāla tendencēm, kopā veidojot unikālu Rīgas festivālu, kas ik gadu piesaista vairāk nekā 7000 apmeklētāju.

Saglabājot gadsimtiem seno Rīgas kultūras mantojuma tradīciju “Maija grāfa svētki”, Kultūras biedrība Alternatīvā realitāte ir festivāla organizators jau 13. gadus pēc kārtas.

“Multikultūru festivāls – mums tas nozīmē dažādu kultūras veidu un radošuma izpausmju pieņemšanu un atbalstīšanu. Kultūras mantojums, dažādu kultūru un tautību leģendas un tradīcijas, cilvēku spēja un vēlme radoši izpausties padara pasauli gaišāku, cilvēkus atvērtākus, sabiedrību saliedētāku” – stāsta viena no festivāla rīkotājām, “Alternativa realitate” priekšsēdētāja Irina. Kurpniece.

Festivālā būs vieta arī vietējiem un topošajiem mūzikas un izpildītāju talantiem, nodrošinot skatuvi muzikālām grupām, izpildītājiem, koriem, kas brīvprātīgi sniegs savus priekšnesumus publikai. Festivālu kopumā vada, organizē un īsteno brīvprātīgie, kuri iegulda savu laiku un dvēseli, velta savas prasmes un zināšanas festivāla vajadzībām, lai radītu festivāla apmeklētajiem patīkamāko sajūtu un pozitīvas emocijas.

“Pateicoties Eiropas Solidaritātes korpusa programmai, mums ir iespēja festivāla organizēšanā iesaistīt ne tikai vietējos entuziastus, bet arī aicināt jauniešus no visas Eiropas. Brīvprātīgie gūst lielisku iespēju veltīt savus spēkus sabiedriska kultūras pasākuma organizēšanai, kas palīdz cilvēkiem kļūt vienotākiem, labāk saprast un atbalstīt vienam otru,” stāsta brīvprātīgo koordinatore Natālija Savina.

“Visiem apmeklētājiem, bērniem un pieaugušajiem, vienmēr tiek nodrošināta bezmaksas ieeja un bezmaksas dalība.Šos svētkus veido cilvēki cilvēkiem, un mēs aicinām ikvienu ciemos un pievienoties mums 21. maijā Ziedoņdārzā!”

NVO KULTŪRAS BIEDRĪBA "ALTERNĀTĀ REALITĀTE"

tālrunis/ WhatsApp (+371) 22 189430 , (+371) 29467064

EMAIL:maijagrafs@gmail.com

www.alternativa.lv

Līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un viedokli, un ne obligāti Eiropas Savienības, Eiropas Komisijas vai Nacionālās aģentūras (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras) viedokli, kuras nav atbildīgas par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu