Latviju interesē veidot ciešākus ekonomiskos kontaktus ar Vjetnamu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvija ir ieinteresēta veidot ciešākus ekonomiskos kontaktus ar Vjetnamu, kas ir viena no vadošajām Dienvidaustrumāzijas ekonomikām, uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs, kurš šodien tikās ar Vjetnamas vēstnieku Latvijā Fandanu Dionu.

Kā informēja ĀM, Pelšs pateicās vēstniekam, kurš Latvijā ieradies atvadu vizītē, par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā, vienlaikus paužot nožēlu, ka Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi mazināja sadarbības intensitāti.

Tikšanās laikā valsts sekretārs uzsvēra nepieciešamību atbalstīt Ukrainu starptautiskajās organizācijās, kā arī informēja par Latvijas prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā.

Pelšs arī izteica uzaicinājumu Vjetnamas Ārlietu ministrijas delegācijai ierasties vizītē Latvijā uz politiskajām konsultācijām. Vēstnieks no savas puses izteica ielūgumu augsta līmeņa amatpersonām apmeklēt Vjetnamu.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta sadarbība Eiropas Savienības (ES)-Vjetnamas, ES-Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas (ASEAN) formātā un starptautiskajās organizācijās.

Vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu