"Netflix" sāk ieviest jauno politiku, kas ietekmēs miljoniem lietotāju (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Straumēšanas serviss "Netflix" paplašinājis pasākumu kopumu, kas paredzēts, lai ierobežotu dalīšanos ar lietotāju parolēm ASV un vairāk nekā 100 citās pasaules valstīs. Lietotāji redz paziņojumu, ka profils nav izmantojams bez maksas ārpus mājsaimniecības, teikts kompānijas paziņojumā.

Pašlaik "Netflix" lietotāji var dalīties ar sava profila paroli, taču turpmāk katram jaunam lietotājam būs jāmaksā papildu abonentmaksa 7,99 dolāri mēnesī. "Netflix" paziņojis, ka izsūtīs elektroniskās vēstules klientiem par to, ka dalīšanās ar parolēm turpmāk būs maksas pakalpojums. Šādu ziņu no "Netflix" saņems lietotāji 103 valstīs, tostarp ASV, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Austrālijā, Singapūrā, Meksikā un Brazīlijā.

Elektroniskajās vēstulēs teikts, ka "katru konkrēto profilu drīkst izmantot tikai viena mājsaimniecība".

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā "Netflix" paziņoja, ka grasās ierobežot profilu koplietošanu, tādēļ tika uzsākta dažādu pieeju testēšana dažādos tirgos. Pēc kompānijas teiktā, vairāk nekā 100 miljoni mājsaimniecību ir snieguši savus piekļuves datus draugiem un radiniekiem, kas "Netflix" izmanto bez maksas. Marta beigās "Netflix" maksas abonentu skaits visā pasaulē bija vairāk nekā 232 miljoni.

Ņemot vērā jauno politiku, cilvēki no vienas ģimenes varēs turpināt kopīgi izmantot "Netflix" profilu un izmantot to dažādās ierīcēs arī ceļojumu laikā. Tikmēr tiem, kuri iepriekš izmantoja "Netflix" bez maksas, tagad būs jāmaksā abonentmaksa.

Agrāk "Netflix" pievēra acis uz to, ka lietotāji dalās ar parolēm, jo tas veicināja platformas izaugsmi. Tomēr pagājušajā gadā tika paziņots, ka šāda politika rada finansiālas problēmas, tādēļ tika pieņemts lēmums mainīt šo politiku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu