Foto ⟩ Arī sestdien Justīni nav izdevies atrast; pārmeklēti 25 kvadrātkilometri (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Mazās Justīnes meklēšanā Rēzeknes novada Rogovkas apkārtnē sestdien cerēto 1500 cilvēku vietā bija atsaukušies un piedalījās tikai 120. Pārmeklēta aptuveni 25 kvadrātkilometrus plaša teritorija, taču arī šoreiz – bez rezultātiem, lai gan arī tas ir rezultāts, atzina „Bezvēsts.lv” instruktors Mārtiņš. Jautājums, kas noticis ar mazo Justīni Reinikovu, paliek atklāts.

„Ko es varu pateikt? Man ļoti žēl, ka nebija daudz cilvēku. Godīgi sakot, mēs rēķinājāmies, ka būs vairāk cilvēku. Mēs visu laiku runājam - ja, piemēram, Lielbritānijā pazūd bērns, savācas 10000 cilvēku, Norvēģijā arī... Un visi secina - cik jauki, ka cilvēki tā var savākties. Nu, kāpēc Latvijā ir pazudusi septiņus gadus veca meitenīte Justīne, bet līdz šim mēs viņu vēl neesam atraduši?

Man ir ļoti žēl, ka bija tik maz cilvēku, gribējās sapulcēt vairāk. Sanāk nelāgi - redzam, ka [aplikācijā] reģistrējušies ir apmēram 700 cilvēki, bet realitātē [šie cilvēki] sēdēja mājās un skatījās savos viedtālruņos un redzēja, kur mēs staigājam”, sacīja „Bezvēsts.lv” vadītājs Aleksandrs Faminskis.

„Mēs redzam tikai daļu no lielās bildes. Valsts policija redz visu lielo bildi. Pie mums diezgan bieži vēršas, lai iedodam statistiku, cik ir pazudušu bērnu vai kopumā cilvēku. Mēs redzam tikai to daļu, kad cilvēki vēršas pie mums. Es drīzāk skatītos nevis vēršanās lūgumus, bet gan statistiku par tā arī neatrastajiem cilvēkiem.

Piemēram, ja pazūd pusaudzis ar noslieci uz klaiņošanu, viņš, visticamāk, atradīsies. Bet iesniegums tāpat tiek pieņemts. Bet ir tādi, kuri patiešām pazūd. Un viņus neatrod. Un statistikā viņi ir visi kopā,” norāda Faminskis.

Foto: Mazās Justīnes meklēšana Rogovkā

Viņš pateicas visiem, kuri šodien atsaucās aicinājumam un atbrauca, to darot par saviem līdzekļiem, kā arī piedalījās Justīnes meklēšanā.

Faminskis piekrīt instruktoram - sestdienas meklēšanai ir rezultāts.

„Ir rezultāts, šeit viņas [Justīnes] nav. Tātad sliecamies vairāk uz citu versiju. Iespējams, noticis noziegums”.

Jau vēstīts, ka septiņus gadus vecā Justīne pazuda 5. maijā. Meitene pēdējoreiz tika redzēta Rēzeknes novadā, Nautrēnu pagastā, Rogovkā.

Policija atgādina, ka Justīne bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 centimetri, gaiši mati līdz pleciem.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67 006 734 vai 110.

Kopš meitenes pazušanas jau vairākkārt organizētas meklēšanas operācijas.

Sestdien, 25. maijā, notiekošo meklēšanas operāciju organizē organizācija "Bezvests.lv" sadarbībā ar Valsts policiju. 

Meklēšanas misija sākās plkst.10 Rogovkas ciemā. Pirms operācijas sākuma visiem brīvprātīgajiem obligāti bija jāreģistrējas štābā, jāsaņem ID numurs un jāpievienojas instruktora vadītai grupai.

"Bezvests.lv" ir nekomerciāla organizācija, kas palīdz tuviniekiem un policijai meklēt pazudušus cilvēkus, teikts biedrības interneta vietnē. Tā ir Valsts policijas stratēģiskais partneris, kopš 2013.gada Eiropas organizācijas "Missing Children Europe" dalībniece un kopš 2017.gada - Amerikas tirdzniecības palātas dalībniece. Biedrība "Bezvests.lv" dibināta 2009.gadā, tās vadītājs ir Aleksandrs Faminskis. Kopš 2019.gada biedrības patronese ir Vaira Vīķe-Freiberga.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu