Mūrnieks: IDB priekšnieka amata atstāšana nav mans lēmums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.
Bijušais iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdzšinējais Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieks Valters Mūrnieks norādījis, ka amata atstāšana nav viņa personīgi pieņemts lēmums.

Iekšlietu ministrija vakar paziņoja, ka Mūrnieks no 26.jūnija beigs pildīt amata pienākumus un viņa vietā tiks iecelts Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Mūrnieks ar IDB starpniecību aģentūrai norādīja, ka amata atstāšana nav viņa personīgi pieņemts lēmums, tādējādi plašākus komentārus varēšot sniegt tikai pēc iepazīšanās ar iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) rīkojumu un tajā pausto motivāciju par lēmumu atvaļināt viņu no dienesta.

Ministrs norādījis, ka Grišina virzīšana IDB vadītāja amatam saistīta ar nepieciešamību nodrošināt šīs iestādes darba nepārtrauktību, ņemot vērā viņa pieredzi un zināšanas par iekšlietu sistēmā notiekošajiem procesiem, trešdien vēstīja LETA.

"Ir svarīgi, lai vadošos amatus šādā iestādē ieņemtu augsta līmeņa profesionāļi, kuru vadībā iestāde spētu konstatēt pārkāpumus, atklāt likumpārkāpējus un novest lietas līdz tiesvedībai - tā ir būtiska valsts iekšējās drošības sastāvdaļa," uzsvēris Kučinskis.

Par Grišina apstiprināšanu IDB priekšnieka amatā lēmums jāpieņem Ministru kabinetam.

Grišina pēcteča atrašana un iecelšana amatā būs Valsts policijas priekšnieka Armanda Ruka kompetencē. Valsts policijā aģentūrai LETA norādīja, ka Ruks patlaban ar topošā kriminālpolicijas priekšnieka meklējumiem nesteigsies, jo vispirms ir jāsagaida valdības lēmums par Grišina apstiprināšanu un tad attiecīgi varēs vērtēt iespējamos kandidātus uz šo amatu atbilstoši profesionālajai pieredzei, reputācijai un izglītībai.

Mūrnieks vada IDB kopš tā dibināšanas 2015.gadā. 2020. gada jūlijā valdība pagarināja Mūrnieka pilnvaru termiņu IDB priekšnieka amatā uz pieciem gadiem - līdz 2025. gada 31.oktobrim.

Grišins Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatā iecelts 2013.gadā.

Pirms tam viņš bija Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu