Topošo "Indexo" banku vadīs Siksnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
IPAS INDEXO Valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis
IPAS INDEXO Valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis Foto: Publicitātes foto

Topošo "Indexo" banku vadīs Valdis Siksnis, teikts ieguldījumu pārvaldes uzņēmuma "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Indexo" meitasuzņēmums AS "IDX1R", kas nākotnē pēc bankas licences saņemšanas kļūs par "Indexo" banku, Komercreģistrā ir iesniedzis lūgumu reģistrēt "IDX1R" valdi un padomi jaunā sastāvā. Izmaiņas paredz, ka par uzņēmuma un nākotnes "Indexo" bankas valdes priekšsēdētāju kļūs Siksnis. Savukārt par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Valdis Vancovičs.

Tāpat jaunveidojamās "Indexo" bankas valdes locekļi būs Tīna Kukka, kura šobrīd ir bankas projekta licencēšanas vadītāja un vēlāk būs bankas finanšu vadītāja, Vladimirs Bolbats, kurš gādā par bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izstrādi, Gints Ozoliņš, kura kompetence ir tehnoloģiju attīstība, Evija Sloka, kura būs bankas risku vadītāja, Ieva Margeviča, kura būs bankas mārketinga un komunikācijas vadītāja, un Līga Katrīna Kļaviņa, kura būs bankas darbības atbilstības vadītāja.

Savukārt topošās "Indexo" bankas padomes locekļi līdzās padomes priekšsēdētājam Vancovičam būs arī Svens Dinsdorfs, kurš būs padomes priekšsēdētāja vietnieks, Renāts Lokomets, Ramona Miglāne un Ivita Asare.

Pēc "Indexo" bankas darbības sākšanas par ieguldījumu pārvaldes uzņēmuma "Indexo" valdes priekšsēdētāju kļūs tās esošais valdes loceklis un "Indexo" līdzdibinātājs Henriks Karmo.

Visu valdes un padomes kandidātu saskaņošana ar finanšu sektora uzraugošajām institūcijām Latvijā un Eiropas Savienībā ir daļa no licencēšanas procesa.

Jau vēstīts, ka "Indexo" 2022.gada vasarā īstenoja akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kurā piesaistīja 7,49 miljonus eiro. "Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku.

Savukārt 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo" banku. Jaunizveidotās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro.

Kredītiestādes licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

Jau vēstīts, ka "Indexo" pagājušajā gadā strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Savukārt 2023.gada pirmajā ceturksnī "Indexo" zaudējumi bija 729 321 eiro, kas ir 3,2 reizes vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu