13 dzēruši, trīs - narkotiku reibumā - arī bargie sodi neattur šoferus sēsties pie stūres vielu ietekmē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi 13 automašīnu un motociklu vadītājus alkohola reibumā un trīs - narkotisko vielu ietekmē, desmit gadījumos par izdarīto likumpārkāpumu sākti kriminālprocesi, bet trim no šoferiem nolemts konfiscēt pārkāpuma izdarīšanā izmantoto spēkratu, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Par sēšanos pie auto vai motocikla stūres, ja pirms tam lietotas narkotiskās vielas vai alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība, un papildus sodam tiek konfiscēts arī transportlīdzeklis, ja tas pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam šoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī trīs no pieķertajiem stiprā alkohola reibumā un narkotisko vielu ietekmē esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, kas tagad tiks konfiscēts, turpretim septiņi brauca ar sev nepiederošām automašīnām, liecina policijas apkopotie dati.

Nedēļas pēdējā darbdienā policija par dažādiem pārkāpumiem Ceļu satiksmes jomā noformējusi 356 administratīvā pārkāpuma protokolus, tostarp pieķerts 151 atļautā ātruma pārkāpējs un četri agresīvi braucēji.

Kā ziņots, 24 stundu laikā valstī reģistrēti 166 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 23 un gājuši bojā trīs cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu