Jānis Sārts: Hokejs - tas ir par Latviju, par mūsu pašapziņu, pašlepnumu, par mūsu varēšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānužnēmums

"Tas ir fenomens, ka sporta veids, hokejs, var [vienot] valsti, kas pirms tam kašķējās par katru sīkumu, kur par katru lietu metās viens otram pie rīkles. Kā mēs zinām, ir slavenais teiciens - kur ir divi latvieši [tur] trīs partijas. Un atnāk hokejs un parāda, ka mēs varam būt ne tikai priecīgi, bet arī vienoti," tā intervijā Latvijas Televīzijai sestdien teica NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors un kaislīgs hokeja fans Jānis Sārts.

Pēc Sārta domām mēs savā ziņā būtībā alkstam pēc vienotības, tikai neprotam "pārkāpt pāri kašķim".

"Un pēkšņi tu saproti - kaut kam pozitīvam un labam ir tāds vienojošais spēks un mēs ķeram tādu kaifu. Interesanti skatīties, ka ļoti daudzi, kas tagad seko līdzi hokejam, to dara pirmo reizi. Un kādēļ viņi to dara? Tāpēc, ka tas, pirmkārt, ir par Latviju, par mūsu pašapziņu, par mūsu pašlepnumu, par mūsu varēšanu. Tas ir arī tas, ka tu beidzot šajā valstī jūties vienots.Tā ir tik reta sajūta, ka tā jābauda, kamēr viņa ir un paldies hokejistiem, kas to mums radījusi," sacīja Sārts.

Sārts uzsvēra, ka vienotības sajūta Latvijas iedzīvotājiem ir tik reti, ka tā ļoti jānovērtē un jāmēģina kādu laiku pārtulkot citās lietās.

"Un otrs - kas noved pie uzvaras?" Kamēr katrs bakstās savā laukuma stūrī, nebūs nekādas uzvaras. Kamēr domā par sevi, nebūs uzvaras. Kad tu spēlē kā komanda, kad viens par otru iestājies, kad "ņem ripas uz sevis", baigi sāp,bet tad ir tās uzvaras.Un, ja runājam par sevi kā tautu un vasti, tā ir tā recepte, tikai gruti viņu piemērot, tāpēc es gribētu, lai mēs to iemācāmies arī ikdienā izdarīt."

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē savu vēsturiski veiksmīgāko čempionātu noslēgs ar maču par bronzas medaļām, pretī stājoties ASV valstsvienībai.

Bronzas spēle "Nokia Arena" sāksies plkst.15.20.

Sestdien pusfinālos Latvija ar rezultātu 2:4 zaudēja Kanādai, bet ASV ar 3:4 papildlaikā piekāpās Vācijai.

Latvijas hokejisti, ceturtdien "Arēnā Rīga" ceturtdaļfinālā pārspējot Zviedriju ar 3:1, pusfinālam kvalificējās pirmo reizi vēsturē. Jau piektdienas rītā Latvijas izlase ieradās Tamperē, kur sestdien to klātienē atbalstīja vairāki tūkstoši līdzjutēju.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, ar 0:6 piekāpjoties Kanādai un 1:2 - Slovākijai. Pēc tam sekoja vēsturē pirmā uzvara pār čehiem (4:3 papildlaikā) un tika izcīnītas vēl četras uzvaras - 2:1 pār Norvēģiju, 3:2 pār Slovēniju, 7:0 pār Kazahstānu un 4:3 papildlaikā pār Šveici. Pēdējā mačā iegūtie punkti ļāva ne tikai iekļūt ceturtdaļfinālā, bet izcīnīt trešo vietu B apakšgrupā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu