Kijivā naktī fiksētas dīvainas vibrācijas, bet tā neesot bijusi zemestrīce (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kijivas mērs Vitālijs Kļičko
Kijivas mērs Vitālijs Kļičko Foto: AFP/SCANPIX

Daži Ukrainas galvaspilsētas Kijivas un tās apkaimes iedzīvotāji pagājušajā naktī ziņojuši par dīvainām vibrācijām. Nobažījušies ukraiņi minēja, ka tā varētu būt bijusi zemestrīce. Tomēr iemesli, šķiet, ir pavisam citi un saistīti ar plānoto pretuzbrukumu, vēsta „Unian”.

Galvenais īpašās kontroles centrs, kas veic seismisko uzraudzību Ukrainā, neziņoja par seismiskiem zemestrīcēm galvaspilsētā un tās reģionā.

Arī Kijivas mērs Vitālijs Kļičko noliedza ziņas par iespējamu zemestrīci. Viņš pieļāva, ka vibrāciju varētu būt izraisījusi smagā tehnika.

„Šis ierocis dodas uz fronti. Diezgan jaudīgs. Un varbūt vibrācija ir saistīta ar to,” Ukrainas televīzijā skaidroja Kijivas mērs.

Pirms aptuveni mēneša - 27. aprīlī Ukrainā notika zemestrīce. Seismiskā aktivitāte tika reģistrēta septiņus kilometrus uz rietumiem no Jaremčes pilsētas Ivanofrankivskas apgabalā, un tās stiprums bija 2,2 balles pēc Rihtera skalas.

Tajā pašā laikā Galvenais speciālās kontroles centrs ziņoja, ka zemestrīce reģistrēta arī piektdien, 26. maijā ap pulksten 21.40 apmēram 20 kilometrus uz rietumiem no Poltavas pilsētas. Tiek atzīmēts, ka šī zemestrīce ir „tik tikko uztverama”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu