Foto ⟩ Kariņš: par oficiālu brīvdienu lemj tikai Saeima; darba devēji drīkst būt elastīgi (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens / LETA

Komentējot Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) svētdienas vakarā pausto iniciatīvu par godu hokejistu izcīnītajai bronzas medaļai pirmdienu noteikt par oficiālu brīvdienu, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sociālajā tīklā "Twitter" ierakstījis, ka hokejistu sniegums patiešām ir tautas svētki, taču par brīvdienu var lemt tikai Saeima.

Kariņš aicina darba devējus gan publiskā, gan privātā sektorā būt elastīgiem un "ļaut vislabākajiem līdzjutējiem pasaulē sumināt mūsu varoņus. Un mūsu skolēniem - lai rīt sekmes eksāmenos!". 

Ierakstā "Facebook" Edvards Smiltēns iepriekš norādīja, ka tiekot strādāts, lai pirmdiena Latvijā būtu brīvdiena.

Saeimas priekšsēdētājs šajā jautājumā esot saziņā ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), Rīgas pili un kolēģiem Saeimā, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Tikmēr konstitucionālo tiesību eksperts, bijušais Saeimas Juridiskā biroja padomnieks, pašreizējais Finanšu nozares asociācijas pārstāvis, zvērināts advokāts Edgars Pastars mikroblogošanas vietnē "Twitter" brīdina, ka,

ja brīvdienu, kad kādam paredzēts doties pie ārsta, uz eksāmenu vai tiesas sēdi, pārcels uz sestdienu, tad pēkšņo lēmumu ietekmē no rīta būs lielāks sajukums nekā ieguvums.

Turklāt šāda ideja var būt īstenojama varbūt tikai valsts pārvaldei, viņš atzīmē.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

Foto: Latvijas hokeja fani noliek ziedus pie ASV vēstniecības

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu