Aizsilniece pieprasa piešķirt finansējumu veselības nozarei par darbu svētku brīvdienā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga (no kreisās) un Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece piedalās pedagogu un mediķu protesta gājienā no Latvijas Brīvo Arodbiedrību savienības ēkas līdz Doma laukumam.
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga (no kreisās) un Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece piedalās pedagogu un mediķu protesta gājienā no Latvijas Brīvo Arodbiedrību savienības ēkas līdz Doma laukumam. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ierēdņiem būtu jāpiešķir finansējums veselības nozarei par darbu 29.maijā, kas ir noteikta kā svētku brīvdiena, pauda Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente Ilze Aizsilniece.

Viņa atzina, ka Latvijas hokeja izlases izcīnītā bronzas medaļa pasaules čempionātā ir milzīgi svētki, taču privātajam sektoram pasludinātā svētku diena ir liela problēma.

Visas slimnīcas šodien strādājot.

"Tā kā ir brīvdiena, visiem kolēģiem būtu jāmaksā divreiz lielāka alga. Tie ir baigie neparedzētie izdevumi, ko valsts droši vien neapmaksās," sacīja Aizsilniece.

Viņas vērtējumā, šajā gadījumā būtu varējis būt cits risinājums. Piemēram, tie cilvēki, kas vēlētos šodien svinēt izlases izcīnīto bronzu, varētu neiet uz darbu, un tas netiktu uzskatīts par kavējumu. Taču šobrīd ārsti un māsas esot izmisumā, viņi nevarot aiziet prom, jo pacienti ilgstoši gaidījuši konsultāciju vai izmeklējumu, savukārt skolas un bērnudārzi ir ciet.

"Protams, ierēdņiem nav nekādu problēmu. Taču, ja mēs kaut ko darām, tad iedodiet vismaz veselības nozarei finansējumu tai dienai. Šobrīd Nacionālajam veselības dienestam nav finansējuma pat kompensējamām zālēm," teica LĀB prezidente.

Kā ziņots, Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu