Politologs: NA kā koalīcijas partnere nav ieinteresēta Rinkēviča ievēlēšanā ar "Progresīvo" balsīm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Politologs Filips Rajevskis
Politologs Filips Rajevskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība (NA) kā koalīcijas partnere attiecību ar "Vienotību" dēļ nav ieinteresēta ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā ar "Progresīvo" balsīm, pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Saeimai trešdien pirmajā balsojumā neizdevās ievēlēt jaunu Valsts prezidentu, jo neviens kandidāts nesaņēma nepieciešamo 51 balsi.

Vislielāko balsu skaitu jeb 42 deputātu atbalstu saņēma premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzītais kandidāts, ilggadējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), tātad par viņu nobalsojusi arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS - 16 deputāti. Pret Rinkēviču nobalsoja 45 deputāti.

"ZZS retoriski to jau rādīja, ka balsos par Rinkēviču, un pašās beigās jau sāka atklāti runāt par to, un viņi savu vārdu ir turējuši. Tagad sākas konkurence, kas piemetīs tās deviņas balsis līdz 51," norādīja Rajevskis.

Tagad ir jautājums, vai nākamajā balsojumā joprojām par Rinkēviču būs 42 balsis, vai arī NA sapratīs, ka viņiem jābūt mazliet elastīgākiem un šī politiskā spēka deputāti atbalstīs Rinkēviču.

"Es nedomāju, ka NA kā koalīcijas partneri dēļ attiecībām ar "Vienotību" kā lielāko frakciju būtu ieinteresēti tādā situācijā, ka aiznākošajā balsojumā Rinkēvičs tiek ievēlēts ar "Progresīvo" balsīm," uzsvēra Rajevskis.

Eksperts sliecas uzskatīt, ka balsojumi būs tikai divi. Taču arī otrajā balsojumā netika ievēlēts Valsts prezidents. Sagaidāms, ka prezidentu ievēlēs 3. kārtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu