Rinkēvičs: Prezidentam ir plašākas funkcijas, viņš nav otrs ārlietu ministrs

CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc Saeimas ārkārtas sēdes, kurā notika Valsts prezidenta vēlēšanas.
Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc Saeimas ārkārtas sēdes, kurā notika Valsts prezidenta vēlēšanas. Foto: Paula Čurkste /LETA

"Es varbūt līdz galam vēl neesmu apjautis to visu. Bet ir kaut kādas lietas, kas jau notiek, pirmie apsveikumu zvani un sarunas pa telefonu ar kaimiņvalstu prezidentiem, arī apsveikumi sociālajos tīklos, tas viss jau notiek," ar savām pārdomām pēc ievēlēšanas prezidenta amatā raidījumā "Šodienas jautājums" dalījās Edgars Rinkēvičs. 

Jautāts par pirmo plānoto ārvalstu vizīti, Rinkēvičs norādīja, ka vēlētos pieturēties pie tradīcijas un vizītes sākt ar Igauniju un citām mūsu reģiona valstīm, iekļaujot arī Ukrainu. 

Rinkēvičs pauda gatavību runāt tieši un vērst uzmanību, ja valdības darbā pamanīs kritizējamas lietas: "Ļoti gribu cerēt, ka darbs, ko dara šobrīd valdība, tas būs tāds, kas nebūs jākritizē. Ja es redzēšu, ka kaut kas nenotiek taisnīgi vai, manā izpratnē, ir nepareizi, es vērsīšu uzmanību un runāšu tieši. Domāju, ka viņi to saprot un rēķinās."

Runājot par darbu deleģēšanu, Rinkēvičs teica, ka padomnieks ārlietās prezidentam noteikti ir nepieciešams, jo prezidentam ir plašākas funkcijas, viņš nav kā otrs ārlietu ministrs. Savukārt personīgo “Twitter” kontu viņš neplāno atdot citu uzraudzībā, bet tajā rakstīs pats. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu