ASV Kongresam izdevies novērst vēsturisku valsts maksātnespēju (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV Senāts atbalstījis likumprojektu, ko bija pieņēmusi Pārstāvju palāta. Pieņemtais likums atcels ASV valsts parāda griestus 31,4 triljonu dolāru apmērā, tādējādi novēršot maksātnespēju.

Kā vēsta aģentūra “Reuters”, par likumprojekta atbalstīšanu paziņojis vairākuma līderis Senātā Čaks Šūmers.

“Šodien mums izdevās izvairīties no maksātnespējas,” paziņoja Šūmers un piebilda, ka Senāts nobalsoja par Pārstāvju palātas pieņemtā likumprojekta stāšanos spēkā.

ASV prezidents Džo Baidens pozitīvi vērtēja ASV Kongresa savlaicīgo rīcību.

“Šī ir nozīmīga vienošanās starp divām partijām, un tā ir liela uzvara mūsu ekonomikai un amerikāņu tautai,” teica ASV prezidents.

Pieņemtais likums līdz 2025. gada 1.janvārim aptur federālo aizdevumu limitu apjoma ierobežojumu. Atšķirībā no lielākās daļas citu attīstīto valstu ASV ierobežo parādu summu, ko var aizņemties valdība, neatkarīgi no jebkādiem citiem izdevumiem, ko ieviesuši likumdevēji.

Likumprojektu atbalstīja lielākā daļa demokrātu, kā arī republikāņu partiju pārstāvji. Paredzams, ka noteiktais termiņš ļaus Baidenam un Kongresam atlikt politiski riskantā jautājuma risināšanu līdz prezidenta vēlēšanām, kas notiks nākamā gada novembrī.

Pieņemtais likumprojekts ierobežo atsevišķus valdības izdevumus tuvāko divu gadu laikā, paātrina atļauju iegūšanu atsevišķiem enerģētikas projektiem, kā arī atgriezīs valsts kasē neizmantotos līdzekļus cīņai pret kovida pandēmiju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu