Par izvairīšanos no nodokļiem stājas spēkā piespriestais divu gadu cietumsods

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietums.
Cietums. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Augstākajai tiesai (AT) atsakoties ierosināt kasācijas tiesvedību, ir stājies spēkā Zemgales apgabaltiesas pērnā gada spriedums, ar kuru par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas kādam vīrietim piemērota brīvības atņemšana uz diviem gadiem, noskaidroja prokuratūrā.

Pērnā gada februārī Zemgales rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda persona, kura izvairījās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, nodarot valstij mantisko zaudējumu 427 543 eiro, atzina viņu par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piemēroja reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Par minēto tiesas spriedumu Zemgales apgabaltiesai tika iesniegta apelācijas sūdzība un apelācijas protests daļā par soda noteikšanu.

Septembrī Zemgales apgabaltiesa apsūdzēto atzina par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, atņemot tiesības ieņemt valdes locekļa amatu uz trīs gadiem.

Tiesa atstāja negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu daļā par valsts labā nenomaksāto nodokļu 427 543 eiro apmērā piedziņu no apsūdzētā.

Par spriedumu tika iesniegta kasācijas tiesvedība, bet AT atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu