Foto ⟩ Praida gājiena laikā Rīgā aizturēta viena persona (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien praida gājienā Rīgā aizturēta viena persona, informēja Valsts policijā. Pret aizturēto sākti divi administratīvie procesi - par nepieteiktu piketu un par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Uzsākti arī divi administratīvo pārkāpumu procesi par dronu nesaskaņotu izmantošanu.

Foto: Rīgas praida gājiens / Riga Pride 2023

Jau ziņots, ka šodien praida gājiens noslēdzās bez būtiskiem starpgadījumiem. Tajā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. Gājiena dalībnieki nesa rokās plakātus ar uzrakstiem - "Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", "Valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību" un citus.

Gājienu Rīgas ielās sagaidīja iedzīvotāji, kuri no savu dzīvesvietu logiem izkāruši karogus, uzgavilēja gājienam un pūta ziepju burbuļus.

Gājiens bija cilvēktiesību nedēļas "Riga Pride" jeb Rīgas praida nedēļas galvenais notikums, kura devīze bija "Mēs visi esam Latvija", aģentūru LETA informēja Riga Pride 2023" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode tiek izmantota "runāšana caur puķēm". Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku identificēšanai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu