Ķīnā nofilmēts unikāls dzīvnieks - albīna panda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

Ķīnas kalnos beidzot izdevies video notvert unikālu radījumu – albīnu pandu. Pirmo reizi tā pamanīta tika 2019. gadā.

Par laimi, unikālais radījums izskatās veselīgs un laimīgs, dzīvojot aizsargātā dabas rezervātā, kur mīt vēl aptuveni 150 lielās pandas (ailuropoda melanoleuca). Tiesa, albīna, cik zināms, ir tikai šī. Dzīvnieka organismā, visticamāk, norisinājusies reta ģenētiska mutācija, liekot pandas ierasti izteiksmīgajam melnbaltajam kažokam iegūt gaiši krēmīgu nokrāsu.

Pagājuši jau četri gadi, kopš piecus vai sešus gadus vecā Ķīnas albīnā panda tika pamanīta, tomēr nav nekādu pazīmju, ka tās veselības stāvoklis pasliktinātos. Tas liecina, ka tā tiešām ir albīna, nevis sirgst ar kādu slimību, kas arī varētu laupīt kažokam krāsu.

Lai arī šī panda savā pulkā ir tāda kā baltā vārna, tomēr izskatās, ka tā iztiek tīri labi. Video, kas uzņemts šā gada sākumā, redzams, kā panda, sēžot koka dobumā, mijiedarbojas ar pandu māti un divus gadus vecu pandu mazuli.

“Februāra beigas pieaugušām savvaļas pandām šajā reģionā ir pārošanās sezona, kuras laikā pandu mātītes ar mazuļiem var būt ļoti agresīvas pret citām pandām, kas viņām tuvojas. Tomēr šī pandu mātīte bija ārkārtīgi mierīga un neuzvedās kā gaidīts. Viena no iespējām ir tāda, ka tā ir baltās pandas māte,” izdevumam “China Daily” stāstīja pandu eksperts Veis Žunpins.

Albīnās pandas dzimums pagaidām nav īsti skaidrs. Lai iegūtu vairāk informācijas par šo neparasto radījumu, zinātnieki turpinās to filmēt un centīsies tikt pie pandas DNS parauga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu