"Latvijas dzelzceļš "atklājis jaunu gājēju tiltu Ezera ielā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas Dzelzceļš

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pirmdien atklāja jaunu gājēju tiltu pār dzelzceļa sliedēm Rīgā, Ezera ielā, informēja LDz pārstāvji.

LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks tilta atklāšanas pasākumā norādīja, ka šis gads LDz ir zīmīgs ar to, ka šogad uzņēmums iedzīvotāju rīcībā nodos vairākus nozīmīgus projektus, kas pozitīvā virzienā mainīs cilvēku ikdienu, uzlabos drošības līmeni, ērtības, vides pieejamību un kopumā padarīs dzelzceļu par arvien pievilcīgāku transportu.

Tostarp modernizētās pasažieru platformas 48 stacijās un pieturas punktos, vilcienu kustības ātruma palielināšana, drošības žogi un vairāki citi projekti tiks pabeigti līdz šā gada beigām.

Jaunais gājēju tilts Ezera ielā ir izbūvēts pāri dzelzceļa sliedēm stacijas "Mangaļi" B parkā, kurā notiek intensīvi kravas vilcienu manevru darbi, tādējādi dzelzceļa pārbrauktuve šajā vietā mēdz būt ilgstoši slēgta un satiksmes dalībniekiem, tostarp gājējiem līdz šim bija jāņem vērā šāds iespējams sliežu šķērsošanas apgrūtinājums.

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) norādīja, ka dzelzceļa attīstība, jaunu, drošu, ērtu un ikvienam pieejamu infrastruktūras objektu būvniecība veicina šī transporta veida pievilcību iedzīvotāju acīs.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) pauda, ka par dzelzceļa integrāciju Rīgas pilsētas satiksmē ir runāts gadiem, bet reālos darbos tas uzņem apgriezienus tikai tagad.

Viņš minēja, ka Rīgas dome, Satiksmes ministrija un LDz darbojas labā sazobē un vienlaikus ar peronu pārbūvi, ko veic valsts, pašvaldība ir sākusi 15 projektus, lai dzelzceļa stacijas būtu ērti sasniedzamas pasažieriem un lai tās sekmīgi integrētos Rīgas pilsētā caur mobilitātes punktiem, kas ļautu sinerģijā būt dažādiem transporta līdzekļu veidiem.

Tilta būvdarbi tika sākti 2022.gada 25.janvārī projekta "Rīgas dzelzceļa mezgla posma Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma modernizācija" ietvaros, un tas tiek īstenots ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Projektā līdz 2023.gada beigām tiks pabeigta arī gājēju tuneļa būvniecība pie pasažieru stacijas "Mangaļi", izbūvēts otrs sliežu ceļš posmā Mangaļi-Ziemeļblāzma, tiks pārbūvēti stacijas parku sliežu ceļi un modernizētas signalizācijas sistēmas.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze" un loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu