Koalīcijas paplašināšana: "Jaunā Vienotība" sola nesadarboties ar smagos noziegumos apsūdzētiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Premjera pārstāvētā partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) atbalsta sarunas par koalīcijas paplašināšanu, reizē solot nesadarboties ar smagos noziegumos apsūdzētām personām.

Kā informēja partiju apvienības pārstāve Silvija Reinberga, JV un tās lielākās partijas "Vienotība" valde, kā arī Saeimā pārstāvētā frakcija, vienbalsīgi atbalsta Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) iniciēto sarunu sākšanu par iespējamu koalīcijas paplašināšanu.

JV pārstāvji uzsver, ka politiskā spēka vērtības ir nemainīgas - nacionāla, eiropeiska un demokrātiska Latvija, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni.

"Mēs stingri iestājamies par tiesiskumu, drošību, eiroatlantisko kursu, latviešu valodas statusa nostiprināšanu un iekļaujošu sabiedrību. Partiju apvienības ieskatā, tās ir pamatvērtības, uz kurām jābalstās valdības darbam un tās īstenotajai politikai," teikts JV paziņojumā, kurā arī norādīts, ka iestāšanos par šīm vērtībām tiek sagaidīta arī no politiskajiem partneriem.

Partiju apvienībā skaidro, ka, lai sekmīgi un daudz straujāk risinātu sabiedrībā aktuālus jautājumus, valdībai nepieciešams plašs atbalsts Saeimā, piemēram, darbaspēka pieejamības izaicinājumu risināšanai, skolu tīkla reformai, slimnīcu pakalpojuma tīkla sakārtošanai un obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanai, kā arī iekļaujošas sabiedrības veicināšanai, kas ietver Satversmes tiesas lēmumu izpildi un Stambulas konvencijas ratificēšanu.

JV politiķi atzīmē, ka politiskais spēks ir gatavs intensīvam darbam un sarunām par koalīcijas paplašināšanu un ka Kariņš ir saņēmis pilnu valžu un frakcijas atbalstu uzsākt sarunas ar politiskajām partijām.

"Latvija ir tiesiska valsts, un partiju apvienība JV nesadarbojas un nesadarbosies ar smagos noziegumos apsūdzētām personām, un stingri iestājas pret korupciju un valsts izzagšanu," par premjera partijas pozīciju informēja Reinberga.

JV paziņojumā neviens noziegumos apsūdzētais nav konkrēti minēts, bet noprotams, ka runa varētu būt par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" līderi Aivaru Lembergu.

Kā ziņots, Saeimā pārstāvēto partiju politiķi pagaidām sagaida esošās valdības darba turpināšanu, liecina politiķu gan neoficiāli, gan oficiāli aģentūrai LETA paustie viedokļi.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, premjers Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem".

AS un NA pret izmaiņām valdībā joprojām ir noraidoša attieksme. Pēc Kariņa vārdiem, viņa vadītā valdība pašlaik esot stabila, tikmēr publiskajā telpā jau nopludināts iespējamais atbildības lomu sadalījums nākamajā valdībā, kuru veidotu JV, ZZS un "Progresīvie", premjers būtu Arvils Ašeradens (JV), bet Kariņš kļūtu par ārlietu ministru.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu