Meža dienests Ukrainai ziedos piecus ugunsdzēsības transportlīdzekļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: New Africa/Shutterstock

Valdība otrdien apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto rīkojumu projektu, kas paredz Ukrainai ziedot piecus ugunsdzēsības transportlīdzekļus, kas atrodas Valsts meža dienesta (VMD) īpašumā.

Transportlīdzekļus paredzēts nododot bez atlīdzības Ukrainas Nacionālajai policijai, Ukrainas Aizsardzības ministrijai un Ukrainas Nacionālās Gvardes uzdevumu vienībai.

Rīkojuma projekta anotācijā teikts, ka Ukrainai paredzēts ziedot vienu 1979.gada "ZIL 131" markas automašīnu, vienu 2000.gada "GAZ 3308" markas automašīnu un trīs "GAZ 66" markas automašīnas, kas ražotas no 1986.gada līdz 1995.gadam.

Transportlīdzekļu nodošanu Ukrainas valdības institūcijām nodrošinās fonds "Entrepreneurs for Peace" jeb Uzņēmēji mieram.

Jau ziņots, ka VMD rīcībā ir vismaz 20 padomju laikā ražotu ugunsdzēsības automašīnas, kas atsevišķos gadījumos tiek piesaistītas meža ugunsgrēku dzēšanā.

Ieguldot vairāk nekā vienu miljonu eiro, VMD pērn iegādājās četras jaunas meža ugunsdzēsības automašīnas "Mercedes Benz Unimog U4023".

VMD uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. VMD misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu