Zelenskis: Kahovkas HES dambi uzspridzināja Krievija; tā ir bīstamākais terorists pasaulē (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis norādījis, ka Kahovkas HES un dambis vairāk nekā gadu atrodas Krievijas okupācijas spēku kontrolē un ka Ukraina nebūtu varējusi to sabotēt, kā apgalvo Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

"Dambis un visa Kahovkas HES jau vairāk nekā gadu atrodas Krievijas kontrolē. Fiziski nav iespējams uzspridzināt to no ārpuses, ar artilēriju," sociālajos tīklos skaidro Zelenskis. "Krievijas okupanti to bija mīnējuši. Un viņi to uzspridzināja."

"Krievija ir detonējusi masveidīgas vides iznīcības bumbu. Tā ir lielākā cilvēka izraisītā vides katastrofa Eiropā vairāku gadu desmitu laikā. [Krievija] ir bīstamākais terorists pasaulē. Un tieši tāpēc Krievijas sakāve, ko mēs jebkurā gadījumā panāksim, būs visbūtiskākais pienesums mūsu reģiona drošībai, mūsu Eiropai un visai pasaulei. Un vai gan mēs nezinām, kas pastiprina Krievijas revanšismu? Tā ir Krievijā valdošās varas pārliecība, ka Eiropa it kā izrādīs vājumu. Vājums - tā ir teroristu galvenā cerība, uz to viņi paļaujas," turpina Zelenskis.

Viņš aicina Eiropu neizrādīt vājumu agresijas priekšā. Zelenskis pauž, ka viņam neesot šaubu, ka nākammēnes gaidāmajā NATO samitā Viļņā tikšot pieņemti lēmumi, kas stiprina Eiropas aizsardzību pret Krievijas teroru.

Peskovs otrdien apgalvoja, ka Kijiva esot sabotējusi Kahovkas HES, lai bloķētu ūdensapgādi Krimai un novērstu uzmanību no "neveiksmīgā" Ukrainas pretuzbrukuma. Kahovkas HES atrodas Krievijas spēku okupētajās Ukrainas teritorijās.

Krievijas karaspēks otrdien Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostaciju (HES), sagraujot tās aizsprostu.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu