Takers Karlsons 100 miljonu auditorijai atstāsta Kremļa propagandas naratīvus (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Darbu telekanālā "Fox News" zaudējušais komentētājs Takers Karlsons sācis publicēt savus video "Twitter" platformā. Pirmajā sērijā, kam ceturtdienas rītā bija gandrīz 100 miljoni skatījumu, Karlsons pauž pārliecību, ka Kahovkas HES aizsprostu esot uzspridzinājusi Ukraina, un sauc Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par "sasvīdušu, žurkai līdzīgu komiķi-oligarhu, kristiešu vajātāju un [investīciju uzņēmuma] "BlackRock" draugu".

Karlsons savā jaunajā raidījumā "Tucker on Twitter" apgalvo, ka aizsprosta uzspridzināšana Ukrainai esot izdevīgāka nekā Krievijai. Karlsons cita starpā norāda, ka Krievijas interesēs neesot nodarīt kaitējumu Krimai, kur "pēdējos 240 gadus bāzēta Krievijas Melnās jūras flote".

Karlsons desmit minūšu garajā video arī apgalvo, ka esot zināms, ka Ukraina 2022.gada septembrī esot spridzinājusi "Nord Stream" gāzesvadus, lai gan tas nav pierādīts un aizdomas krīt uz Krieviju. Domājams, ka Karlsons atsaucas uz "The Washington Post" šomēnes publicētajām ziņām, ka ASV no Eiropas izlūkdienestiem esot uzzinājušas par Ukrainas bruņoto spēku izstrādātu slepena uzbrukuma plānu, taču Zelenskis noliedzis, ka kas tāds būtu ticis īstenots.

Karlsons savā video arī iekļāva samontētus kadrus no ASV senatora Lindsija Greiema tikšanās ar Zelenski Kijivā, kurā viņi it kā sajūsminās par to, ka "krievi mirst", kas esot "labākā lieta, kam esam iztērējuši naudu". Krievijas propagandas kanāli iepriekš izplatīja video, kurā izteikumi par dažādām tēmām samontēti tā, lai radītu maldinošu iespaidu.

Pilnajā tikšanās ierakstā redzams, ka Zelenskis pateicas Greiemam par ierašanos Kijivā un ASV sniegto militāro palīdzību, uz ko Greiems atbild, ka tā esot "labākā lieta, kam esam iztērējuši naudu".

Pagājušomēnes "Twitter" īpašnieks, miljardieris Īlons Masks paziņoja, ka uzaicinājis Karlsonu veidot jaunu raidījumu "Twitter" platformā. Trešdien Masks dalījās ar raidījuma pirmo sēriju ar saviem 142 miljoniem sekotāju.

Karlsons darbu "Fox News" pameta 24.aprīlī. ""Fox News Media" un Takers Karlsons vienojās iet katrs savu ceļu. Mēs pateicamies viņam par darbu, ko viņš šajā kanālā ir veicis kā raidījumu vadītājs un pirms tam kā komentētājs," teikts "Fox News" paziņojumā, neatklājot iemeslus, kāpēc pieņemts šāds lēmums. Izskanējuši pieņēmumi, ka tas varētu būt saistīts ar balsošanas tehnoloģiju uzņēmuma "Dominion Voting Systems" ierosināto lietu pret "Fox News" par neslavas celšanu saistībā ar nepatiesiem apgalvojumiem par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2020.gadā, kurā "Fox News" noslēdza izlīguma vienošanos par 787,5 miljoniem ASV dolāru (717,7 miljoniem eiro).

Karlsons jau iepriekš paudis Krievijai labvēlīgu pozīciju un skeptiski izteicies par NATO. 2019.gadā Baltijā sašutumu izsauca viņa prātojumi, vai ASV interesēs ir sākt kodolkaru Latvijas dēļ un novirzīt ievērojamas summas tādiem mērķiem kā Igaunijas "teritoriālā integritāte".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu