Desu taisīšana, biškopība, niršana un citi Velsas princeses slēptie talanti

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kopš pievienošanās karaliskajai ģimenei Velsas princese Ketrīna ir saņēmusi aplausus un uzslavas jau vairākkārt - par savām fotografēšanas prasmēm, klavierspēli un sportisko garu! Ko vēl prot nākošā Lielbritānijas karaliene?

No saziņas zīmju valodā līdz spējai nirt līdz 30 m zem jūras līmeņa, princesei, šķiet, ir bezgalīgas prasmes.

Zīmju valoda

Šī gada sākumā, atrodoties karaliskā vizītē Kornvolas Nacionālajā jūras muzejā Falmutā, Velsas princese demonstrēja savu zīmju valodas lietojumu. Viņa izmantoja improvizētu zīmju valodu, lai runātu ar vājdzirdīgu bērnu. Arī 2014. gadā Keita lietoja zīmju valodu, apmeklējot vietējo skautu klubu Londonā.

Zīmēšana

Keita ir kļuvusi pazīstama ar savām fotografēšanas prasmēm. Taču Keitai ir vēl lielākas mākslinieciskās prasmes, tostarp patīk zīmēt un gleznot. Viņas interese par mākslu ir likumsakarīga, jo viņa absolvēja Sentendrjūsas universitāti ar maģistra grādu mākslas vēsturē.

Biškopība 

Tāpat kā viņas brālis Džeimss Midltons, arī Keita ir dedzīga biškope, kas mīl dāvāt arī citiem sava dārza ziedu medus burciņas. 2021. gadā, apmeklējot Dabas vēstures muzeju Dienvidkensingtonā, Londonā, princese atklāja, ka viņas Norfolkas rezidencē ir bites.

Vizītes laikā viņa paņēma līdzi medus burku no Norfolkas dārza, piedāvājot to bērniem. "Vai gribat pagaršot? Katram man ir viena karote. Tas nāk no mana bišu stropa. Vai tas garšo tāpat kā mājās? Vai tas garšo pēc medus no veikaliem? Vai tas garšo pēc ziediem?"

Foto: Reuters

Niršana

Keita ir labi pazīstama ar to, ka ir talantīga sportiste: savas hokeja komandas kapteine, dedzīga tenisiste, kā arī laba slēpotāja. Tomēr 2015. gadā viņa sāka nodarboties ar jaunu sporta veidu, iegūstot niršanas instruktoru profesionālās asociācijas (PADI) kvalifikāciju atklātā ūdenī, kas ļauj nirt līdz 30 m zem tā virsmas. Šī ir viena no progresīvākajām niršanas kvalifikācijām. Niršana dziļāk var izraisīt slāpekļa narkozi, kurai ir līdzīga ietekme kā alkohola reibumam.

Ēdienu gatavošana

Šī gada sākumā, piedaloties kulinārijas kursā Berkšīrā, princis Viljams sacīja: “Es nedaudz gatavoju ēst, bet Ketrīna tomēr ir labāka pavāre!" Pirmajos Ziemassvētkos kopā ar karalisko ģimeni Keita satraucās, ko lai dāvina karalienei, un galu galā pagatavoja čatniju pēc savas vecmāmiņas iemīļotās receptes. Tā bija laba doma - jo čatnijs tika likts svētku galdā. 

Pēc iepirkšanās braucieniem uz vietējo Waitrose vai Morrison apsardzes darbinieku pavadībā tika uzzināts, ka viņa regulāri gatavojot Viljamam viņa iecienītākās vakariņas ar vistas cepeti vai arī desas, kuras pati taisot speciālā aparātā. 

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Klavieres

2021. gada decembrī Keita pārsteidza fanus ar uzstāšanos Ziemassvētku dziesmu koncertā Vestminsteras abatijā. Arī šī gada Eirovīzijā Velsas princese klipā spēlēja klavieres. 

Dārzkopība

2019. gadā Keita, kuras mīlestība uz dārzkopību ir labi dokumentēta, demonstrēja savu talantu, piedaloties Čelsijas ziedu izstādē. Iespaidīgais dārzs tika izveidots, lai mudinātu ģimenes "iet ārā" un "baudīt dabu" Tajā bija māja kokā, ūdenskritums, ugunskurs, celmi, pakāpieni un dobs baļķis - plašas iespējas bērnu rotaļām.

Foto: SIPA

Airēšana

Lai gan plaši zināmas viņas sportiskās spējas, no spiningošanas līdz volejbolam, viens mazāk zināms talants ir tas, ka viņa kādreiz bija kaislīga airētāja. Keita reiz piedalījās 21 cilvēku lielā sieviešu airēšanas komandā.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Adīšana

Lai gan šķiet, ka Velsas princesei ir daudz talantu, ne visi var būt ideāli. 2020. gadā Keita stāstīja sieviešu grupai Glāzgovā, ka mēģinājusi noadīt princim Džordžam džemperi, taču bezcerīgi.

Viņa teica: “Esmu mēģinājusi adīt, bet man padodas ļoti slikti. Man vajadzētu lūgt padomus. Es mēģināju viņam noadīt ļoti īpašu džemperi, bet, nonākot pusceļā, tas izjuka..."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu